Hlavní obsah

Olomouc - Třinec 3:6Hokejoví Oceláři vládli na Hané, Olomouc počtvrté za sebou nebodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Svačina 0 : 1
10. Gernát 0 : 2
13. Krajíček 0 : 3
21. Knotek 1 : 3
22. Cienciala 1 : 4
26. Bukarts 1 : 5
27. Irgl 2 : 5
34. Werek 2 : 6
52. Škůrek 3 : 6
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce podlehli v 15. kole extraligy doma Třinci 3:6 a počtvrté za sebou nebodovali. Oceláři naopak bodovali počtvrté v řadě a z toho potřetí vyhráli. V dresu vítězů ozdobil návrat do sestavy po jednozápasové absenci třemi body za gól a dvě asistence nejproduktivnější obránce soutěže Lukáš Krajíček.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost třineckých hokejistů z vítězství

Článek

Hned po 14 sekundách šel pykat domácí Kolouch, ale Hanáci se v oslabení ubránili. V šesté minutě se ale už Oceláři radovali, když se z mezikruží trefil Svačina. Po dalších šancích na obou stranách se v polovině úvodní části radovali opět hosté díky gólu obránce Gernáta.

Ve 13. minutě se při Jerglově vyloučení prosadil Krajíček a Konráda v brance Olomouce vystřídal Lukáš. Toho mohl překonat z Bukarts, jenže v dobré pozici letící puk promáchl.

Druhá třetina přinesla neméně zajímavý hokej. Nejdříve ve vlastním oslabení snížil olomoucký Knotek. Poté ve stejné přesilové hře vrátil tříbrankový náskok Ocelářům Cienciala. Pátou branku následně přidala elitní formace Třince, když se po asistencích Růžičky s Marcinkem prosadil Bukarts.

Ke gólově bohatému utkání pak přispěl také olomoucký Irgl, který prostřelil Hrubce při samostatném úniku střelou mezi betony. Jenže ještě před druhou přestávkou přidal šestou třineckou branku kanadský útočník Werek a definitivně tak uhasil poslední naděje domácích na zvrat.

V závěrečném dějství třinecké tempo polevilo a Oceláři se soustředili především na bránění výsledku. Olomouc se díky tomu většinu času držela v útočném pásmu. Odměnou jí za to byla v rozhodnutém utkání alespoň branka z hole Škůrka v přesilové hře.

15. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 3:6 (0:3, 2:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. J. Knotek, 27. Irgl, 52. Škůrek (Skladaný) - 6. Svačina (Adamský, M. Doudera), 10. Gernát (Werek, Krajíček), 13. Krajíček (M. Růžička, Roberts Bukarts), 22. Cienciala (Galvinš, D. Musil), 26. Roberts Bukarts (Marcinko, M. Růžička), 34. Werek (Hrňa, Krajíček). Rozhodčí: Hejduk, Veselý - Bryška, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3685.
Olomouc: Konrád (13. Lukáš) - J. Galvas, Ondrušek, Škůrek, Jaroměřský, Staněk, Švrček, Dujsík - Irgl, Kolouch, Burian - Jergl, J. Knotek, Holec - Ostřížek, Nahodil, Strapáč - Skladaný, Mráz, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.
Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, M. Doudera, od 41. navíc Adámek - M. Růžička, Marcinko, Roberts Bukarts - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Werek, Dravecký - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články