Hlavní obsah

Vycházející tenisová hvězda se za svůj úlet kaje. Už to nikdy neudělám, slibuje

Za své chování na turnaji v Pekingu schytala Aryna Sabalenková pořádnou kritiku. Když tehdy běloruské tenistce podavač míčků okamžitě nepřinesl lahev s vodou, odhodila tu prázdnou na zem. Světová dvanáctka si po několika týdnech uvědomila, že to přepískla a přišla s omluvou.

Foto: Profimedia.cz

Aryna Sabalenková

Článek

S neúctou k podavačům míčků jakoby se v poslední době roztrhl pytel. Tenisté si je stále častěji pletou se sluhy a služkami a často si na nich vylévají svou zlost. Na začátku tohoto měsíce se na chlapce rozkřičel Fernando Verdasco. Důvod? Španělskému hráči přišlo, že mu malý podavač nepřinesl dostatečně rychle ručník.

Před pár dny to přehnal na turnaji v Basileji Stefanos Tsitsipas. Dvacetiletý Řek chtěl po podavačce míčků, aby mu pomohla vybalit raketu z igelitového obalu. Dívce to však nešlo a talentovaný tenista při odchodu na kurt s raketou prudce trhl. Své nevhodné chování si uvědomil a na sociálních sítích se omluvil.

S omluvou, avšak až po několika týdnech, přišla i Aryna Sabalenková. Běloruská tenistka na turnaji v Pekingu se během jedné přestávky mezi gemy dožadovala nového nápoje. Její gestikulace si však nikdo nevšiml, a tak naštvaně odhodila lahev na zem. Za své nevhodné chování schytala kritiku.

„Je mi to líto,“ omlouvala se Sabalenková v úterý na pozápasové konferenci na turnaji Elite Trophy. „Bylo to v návalu emocí a úplně jsem ztratila hlavu. Když jsem to pak viděla na Twitteru, nechápala jsem, co jsem to udělala. Vůbec si to nepamatuji a tomu chlapci se omlouvám. Už to nikdy neudělám a budu se chovat k podavačům mile,“ slíbila vycházející tenisová hvězda.

Reklama