Hlavní obsah

Hradec Králové - Zlín 4:2Hradec se bodově dotáhl na čelo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Vincour 1 : 0
21. Herman 1 : 1
23. Bezúch 2 : 1
28. Pavlík 3 : 1
28. Nosek 3 : 2
50. Dragoun 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové zdolali v 16. kole extraligy Zlín 4:2 a po předchozí sérii tří porážek zvítězili podruhé za sebou. Díky tomu je Mountfield třetí jen o skóre za vedoucím Libercem a druhou Spartou. Berani vyšli poprvé po pěti zápasech bodově naprázdno a s Hradcem prohráli popáté v řadě.

Foto: David Taneček, ČTK

Zlínský Pavel Sedláček (vlevo) a Juraj Bezúch z Hradce Králové.

Článek

První třetina byla velice rušná, což předznamenal už její začátek. Hradec měl už ve druhé minutě druhou gólovou šanci. V obou případech však výborně zasáhl gólman Sedláček, který v minulé sezoně v Mountfieldu působil. Jenže ani Zlín neukazoval, že by byl defenzivním mužstvem, jak se o něm traduje. V osmé minutě se do šance po chybě domácího Rosandiče prosadil Ondráček. Pavelku, který podruhé za sebou dostal přednost před Maxwellem, nepřekonal ani nadvakrát.

Zlín to muselo mrzet, protože o minutu později šli Hradečtí do vedení. Po 17 vteřinách využil přesilovku šikovnou tečí Vincour, nejlepší střelec Východočechů. Poté se rozjela smršť gólových šancí na obou stranách. Jenže brankáři vládli: Pavelka zastavil Honejska i Poletína, Jakub Sedláček si poradil s Cingelovým únikem v oslabení.

Druhá část byla podobně zajímavá, navíc i gólově bohatší. Hned v 21. minutě Zlín vyrovnal. Herman ujel obraně a bekhendem pokořil Pavelku. Hradecká odpověď přišla o dvě minuty později. Slovák Bezúch doslova propálil Jakuba Sedláčka.

Další vypjaté chvíle přišly ve 28. minutě. Nejprve domácí Radovan Pavlík projel celé hřiště, nahrál zpět Filipu Pavlíkovi a ten se trefil od modré čáry. Jenže dvoubrankový náskok udržel Hradec pouze 20 vteřin. Po nich se ranou přes clonu prosadil Nosek.

Otevřený hokej tím nekončil, větší šance měl Zlín. Domácí gólman Pavelka však zavřel bránu. Zneškodnil Popelkovu šanci a ve třetí třetině vychytal i Honejska. Boj o důležitý gól, který by změnil průběh zápasu, nakonec zvládl Hradec.

V 50. minutě tečoval Vopelkovu přihrávku Dragoun a gólman Štůrala, který v 27. minutě nahradil Sedláčka, nezareagoval. Zkušený útočník Mountfieldu dal první branku v sezoně. Hradec se poté soustředil na defenzivu a vedení ubránil.

16. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - PSG Berani Zlín 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Vincour (F. Pavlík, Zámorský), 23. Bezúch (Zámorský, Kukumberg), 28. F. Pavlík (R. Pavlík, Cingel), 50. Dragoun (Vopelka, Cibulskis) - 21. Herman (J. Ondráček), 28. Nosek (Šlahař, Valenta). Rozhodčí: Hejduk, Pešina - L. Kajínek, K. Zavřel. Vyloučení: 2:6, navíc Ferenc (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4558.
Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Piché - Vincour, Bičevskis, Rákos - Paulovič, Cingel, R. Pavlík - Vopelka, Dragoun, Miškář - Karabáček, Kukumberg, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.
Zlín: J. Sedláček (27. Štůrala) - Řezníček, Freibergs, Nosek, Valenta, Gazda, Žižka, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, E. Kulda - Popelka, Werbik, Poletín. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata: