Hlavní obsah

Zlín - Karlovy Vary 1:4Energie dál řádí, poradila si i ve Zlíně a vyhrála sedmý z posledních osmi zápasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Mikúš 0 : 1
34. Gorčík 0 : 2
38. Balán 0 : 3
42. Gríger 0 : 4
43. Šlahař 1 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v 17. extraligovém kole na ledě Zlína 4:1. Západočeši po sedmé výhře z posledních osmi utkání přeskočili Berany v tabulce, Zlínští naopak podruhé za sebou nebodovali. Hosté vedli 3:0 už na konci druhého dějství.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči z Karlových Varů se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

V úvodu byli nebezpečnější hosté a hned z první akce nastřelili tyč. Následně sevřeli soupeře i v přesilové hře, na gól si však museli počkat až do 16. minuty. Po odbráněném vlastním oslabení a vychytané Honejskově šanci se Karlovarští vydali do akce, kdy Roman Vlach u mantinelu dokázal zastavit hru a skvěle předložil puk skórujícímu Tomáši Mikúšovi.

Druhá třetina měla jasný vzorec: Zlín hrál a Vary hrozily. Hosté přečíslení chvíli po pauze nevyužili, to však na druhé straně ani Zlín, kdy Herman v oslabení trefil horní tyčku. Stav se měnil ve 34. minutě, kdy Zlínští chybovali v kombinaci a ze samostatného úniku se prosadil Gorčík. Další obrovskou možnost skýtala akce Beranů po ose Poletín, Kulda a Pavel Sedláček, i tentokrát byl Novotný úspěšný.

Domácí neuspěli ani při trestném střílení

To o domácím brankáři se nedalo říci totéž z následného protiútoku, kdy parádní nahrávku Šenkeříka zužitkoval Balán. Dnes v koncovce špatný Zlín pohrdl i trestným střílením minutu před pauzou, když neuspěl Okál.

Gólová exhibice Energetiků pokračovala i v závěrečné dvacetiminutovce. Těžkou práci neměl v končící 42. minutě Gríger, na něhož čekala téměř prázdná branka. Hosté se následně stáhli a začali hlídat pohodlný čtyřbrankový náskok.

Hned za minutu sice snížil Šlahař, další pokusy o opětovné překonání Novotného ale byly marné. Naopak pátou trefu Západočechů měl na holi Flek, jehož pokus zastavila tyč. Vary se tak výhrou vyhouply právě před Zlín.

17. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 43. Šlahař (Anděl, Žižka) - 16. T. Mikúš (Roman Vlach, O. Beránek), 34. Gorčík (Lapšanský), 38. Balán (Šenkeřík, O. Beránek), 42. Gríger (Skuhravý). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Bryška, D. Klouček. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 4019.
Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Řezníček, Žižka, Nosek, Valenta, Gazda - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, Poletín - E. Kulda, Popelka, Anděl. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.
Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, Podlipnik, Sičák, M. Rohan, Šafář - T. Rachůnek, Gríger, Flek - T. Mikúš, Roman Vlach, O. Beránek - Stloukal, Skuhravý, Gorčík - Lapšanský, Balán, Kohout. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata: