Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 4:5 PPDomácí třikrát vedli, Pražané pokaždé vyrovnali. V prodloužení rozhodl Blain

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Marosz 1 : 0
25. Říčka 1 : 1
31. Treille 2 : 1
44. Ouellet-Blain 2 : 2
47. Bubela 3 : 2
48. Buchtele 3 : 3
55. Jarůšek 3 : 4
57. Rolinek 4 : 4
63. Ouellet-Blain 4 : 5
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty vyhráli v 17. extraligovém kole na ledě Pardubic 5:4 v prodloužení. Pražané po většinu utkání dotahovali náskok Dynama, když třikrát prohrávali, sami se poprvé dostali do vedení až v 55. minutě. Domácí ale rychle srovnali, zápas tak dospěl do prodloužení, které v 63. minutě ukončil svým druhým gólem a celkem čtvrtým bodem v utkání sparťanský obránce Jeremie Blain.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Rostislav Marosz z Pardubic překonává Matěje Machovského v brance Sparty. Vpravo pardubický Tomáš Rolinek.

Článek
Fotogalerie

Sparta v úvodu divácky atraktivního zápasu nezužitkovala početní výhodu, a tak skóre otevřel až v osmé minutě Marosz, který se naopak při pardubické přesilovce trefil na bližší tyč. Dynamo mohlo přidat další dva góly, ale Cardwell v tutovce selhal a další trefu rozhodčí neuznal kvůli postavení Rolinka v brankovišti.

Sparta se ke gólové možnosti dostala až v 15. minutě, kdy neuspěl osamocený Pech. Pardubice byly lepší i na začátku druhé části, ale paradoxně skórovali hosté, když ve 25. minutě přečíslení dvou proti jednomu vyřešil přesnou střelou k tyči Říčka.

Tentýž hráč poté v dobré příležitosti provětral jen Kacetlovu lapačku, a tak druhý gól slavilo ve 31. minutě Dynamo. Povedenou kombinaci v početní výhodě zakončil zblízka nehlídaný Treille.

Aktivitu převzala Sparta

Pražané byli od druhé inkasované branky lepší a zatlačili soupeře ke Kacetlovi. Dynamo třikrát v řadě vyhodilo puk na zakázané uvolnění. Trenér Kopřiva se proto snažil tým uklidnit oddechovým časem.

Vyrovnat se Spartě nepodařilo, protože Vrána svou tutovku neproměnil a do branky se následně nevešla ani střela Pšeničky z mezikruží. Stinným momentem bylo krvavé zranění Pavelky, jehož nešťastně trefil Wishart pukem do obličeje.

Rozhodčí Spartě gól neuznali

Také Sparta na začátku třetí třetiny slavila gól předčasně, rozhodčí po poradě s kolegou u videa usoudil, že puk nepřešel celým objemem brankovou čáru. Hosté si ale vše vynahradili vzápětí, kdy za Kacetlova záda prolétla rána Blaina od modré čáry. Za dvě a půl minuty však Dynamo po nahození Bubely a šťastném odrazu kotouče od obránce znovu vedlo.

Divoká pasáž nekončila. Ve 48. minutě se totiž ke střele z první dostal Buchtele a znovu bylo srovnáno. Za chvíli mohla Sparta dokonce vést, jenže Pšeničkovi sebral radost Kacetlův beton. Na druhé straně byl blízko ke gólu Rolinek, kterého dobře vybruslil Machovský.

V 55. minutě v početní výhodě tečoval Kudrnovo nahození Jarůšek a Sparta poprvé v zápase vedla. Jenže ne na dlouho. Při pardubické přesilovce po Trončinského pěkné přihrávce poslal Rolinek zápas do prodloužení. Dynamo si do něj přeneslo ještě 100 vteřin přesilovky čtyři na tři, ale tu nevyužilo. V čase 62:55 tak mohl rozhodnout střelou ze strany svým druhým gólem v zápase Blain.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 4:5 v prodl. (1:0, 1:1, 2:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Marosz (Trončinský, P. Sýkora), 31. S. Treille (Dušek, Bubela), 47. Bubela, 57. Rolinek (Trončinský, P. Sýkora) - 25. Říčka (Kumstát, Blain), 44. Blain (P. Vrána, A. Kudrna), 48. Buchtele (A. Kudrna, Blain), 55. Jarůšek (A. Kudrna, Košťálek), 63. Blain (Pech, Říčka). Rozhodčí: Hradil, Kika - Malý, Lhotský. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:1. Diváci: 8338.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Holland, Cardwell, Wishart, Děrvuk, Hrabal, Miromanov, Budík - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Skokan, Bubela, S. Treille - Vondráček, Dušek, Perret - Mandát, Poulíček, Kusý. Trenéři: Kopřiva a Janecký.
Sparta: Machovský - Koštálek, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Delisle, Blain, Gregorc - Říčka, Pech, Kumstát - Jarůšek, Sill, Rousek - A. Kudrna, P. Vrána, Buchtele - M. Beran, Smejkal, Pšenička. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata: