Hlavní obsah

Olomouc - Hradec Králové 3:1Strapáč zničil hattrickem favorita, Hanáci slaví body po čtyřech porážkách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Cibulskis 0 : 1
47. Strapáč 1 : 1
54. Strapáč 2 : 1
60. Strapáč 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v 17. kole extraligy Hradec Králové 3:1. Hanáci v posledních 14 minutách otočili vývoj díky hattricku útočníka Petra Strapáče, jenž přitom dosud v sezoně neskóroval a za 13 předchozích vystoupení stihl jen dvě asistence. Zatímco Olomouc utnula sérii čtyř zápasů bez bodového zisku, Mountfield promarnil příležitost dostat se do čela celé soutěže.

Článek

Východočeši se v první třetině prezentovali rychlým bluslivým hokejem. Krátce po nevyužité přesilovce se i díky tomu prosadil hradecký Cibulskis, který předvedl své bruslařské umění i dobré zakončení.

Obě mužstva se pak soustředila především na defenzivu a do více šancí se dostávali hosté z Hradce. Olomoucký brankář Konrád ale předvedl několik dobrých zákroků a také přehled v závarech před brankou, další kotouč do sítě už nepustil.

Vládly obrany

Ve druhé třetině Královéhradečtí na Olomouc doslova vletěli a hostující brankář si připsal první zákrok až po dlouhých pěti a půl minutách. Konrád v olomoucké brance byl naopak jako v ohni a jen díky jeho skvělým zákrokům Olomouc neprohrávala o více branek.

Domácí byli nejnebezpečnější paradoxně v jednom ze svých oslabení, při němž musel Maxwell předvést dva těžké zákroky. V obrovské šanci se pak ocitl i domácí Nahodil, ale při úniku na osamoceného brankáře hostí skórovat nedokázal.

Strapáčova show

Zlepšený výkon Olomouce ve třetí třetině měl za následek vyrovnání z hole Strapáče, který úspěšně tečoval nahození Irgla. Hned při další akci hostů musel kontrolovat videorozhodčí záznam, protože puk z brankoviště domácích odehrál jeden z hráčů rukou a nebylo jasné, zda tomu tak bylo před brankovou čárou, nebo až za ní.

Videozáznam prokázal, že puk brankovou čáru nepřešel. Štěstí stálo při domácích i při pokračování akce, kdy Zámorský trefil jen tyč Konrádovy branky.

V obrovské šanci se ocitl také hradecký Rákos, ale ležícího brankáře domácích překonat nedokázal. Neproměněné šance musely Hradec mrzet, protože Strapáč vzápětí přidal svůj druhý gól, když krásnou ranou do horního růžku nedal Maxwellovi šanci zasáhnout.

Hradec v závěrečných minutách předvedl obrovský tlak, ale vyrovnat se mu nepodařilo. Hattrick gólem do prázdné branky zkompletoval v poslední minutě hry Strapáč.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 47. Strapáč (Irgl, Kolouch), 54. Strapáč (J. Galvas, Kolouch), 60. Strapáč - 8. Cibulskis (Cingel). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Lučan, V. Hanzlík. Vyloučení: 5:2. Bez využití. Diváci: 3527.
Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Jaroměřský, Dujsík, Staněk - Irgl, Kolouch, Strapáč - Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Burian - Skladaný, Holec, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.
Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, Rosandič, F. Pavlík, Piché - Rákos, Koukal, Vincour - R. Pavlík, Cingel, Vopelka - Miškář, Bičevskis, Chalupa - Bezúch, Dragoun, Karabáček. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice