Hlavní obsah

Legenda Reds kritizuje hru Kloppových svěřenců. Tohle se Liverpoolu vůbec nepodobalo!

Liverpool/Praha

Měla to být jednoznačná záležitost. Fotbalisté Liverpoolu zavítali na půdu Crvene Zvezdy Bělehrad, která v prvních třech zápasech Ligy mistrů vybojovala ve skupině C jen jediný bod. Jenže v srbské metropoli se zrodilo zřejmě největší překvapení ve hře o postup.

Sestřih z utkání CZ Bělehrad - LiverpoolVideo: Více na O2 TV Sport

 
Článek

Srbský kanonýr udeřil dvakrát v rozmezí sedmi minut. Nejprve si ve 22. minutě naskočil na rohový kop Marina a poté dalekonosnou ranou překonal brankáře Alissona podruhé. Pro srbského mistra to byla první výhra v Lize mistrů od roku 1992.

„Prohráli jsme, protože jsme se za stavu 0:1 nebo 0:2 nedokázali zvednout. Je opravdu těžké najít zpět ztracené mojo (vnitřní síla týmu). Neříkám, že už je naše situace po dvou porážkách vážná, ale musíme si být jistí, že se to znovu nestane," konstatoval trenér Reds Jürgen Klopp.

Foto: Paul Childs, Reuters

Jürgen Klopp gestikuluje na své svěřence během zápasu s CZ Bělehrad.

Paul Childs

„Pokud takto budeme hrát v příštím zápase v Paříži, bude pro nás velmi těžké urvat nějaké body. Navíc poslední utkání hrajeme doma s Neapolí, což pro nás také bude těžké," poukázal Klopp na fakt, že se skupina C velmi zamotává. Na prvním místě je se šesti body Neapol, Liverpool je druhý jen o skóre. O bod zpět je třetí PSG a hned v závěsu je se čtyřmi body Crvena Zvezda.

Německý stratég udělal oproti prvnímu vzájemnému duelu v Anglii čtyři změny. Jen na lavičce zůstali kupříkladu útočník Firmino či záložník Fabinho. S týmem kvůli politickým důvodům vůbec neodcestoval Shaqiri.

„Myslím, že udělat několik změn bylo rozumné rozhodnutí. Pár jich bylo vynucených, a pár jsme jich udělat chtěli," stál si za svým Klopp.

V Anglii jsou však jeho svěřenci po nečekané ztrátě pod palbou kritiky. Zvlášť pak za druhý gól. „Wijnaldum měl fauloval Pavkova, Van Dijk a Matip pak nedělali vůbec nic a Alisson to měl také zachránit. Bylo to hrozné. Tato situace se Liverpoolu vůbec nepodobala," nebral si servítky bývalý záložník Reds Steve McManaman.

Reklama

Související témata: