Hlavní obsah

Příbram - Bohemians 1905 1:2Příbramská bída pokračuje, postup v poháru slaví Bohemians

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Bartek 0 : 1
67. Bartek 0 : 2
77. Kodr 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians vyhráli ve středečním utkání osmifinále poháru MOL Cup na hřišti prvoligového konkurenta z Příbrami 2:1 a postoupili mezi osmičku nejlepších. Obě branky vítězů zařídil třicetiletý záložník David Bartek. Klokani vedli již o dva góly, teprve poté Středočeši snížili. Příbram prohrála pátý zápas v řadě.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radost Klokanů. Z gólu se v pohárovém utkání radují hráči Bohemians (v modrých dresech zleva) Dominik Mašek, autor branky David Bartek a Jan Záviška.

Článek
Fotogalerie

Středočeši věřili, že se jim povede zastavit šňůru nepovedených vystoupení. Začali aktivně, ale gólman Klokanů Fryšták vše pochytal, nebo rány míjely branku. Bohemians byli v koncovce v úvodu stoprocentní, když hned z první akce skóroval David Bartek.

Střelec úvodní branky mohl i navýšit vedení hostů, ale v dobré pozici místo zakončení ještě zkoušel přihrávat a z šance nebylo nic. Do role asistenta se pasoval Bartek i později, tentokrát našel Závišku v dobré pozici, jenže ten míč jen lehce tečoval a skóre se neměnilo.

V 67. minutě už proto nejspíš Bartek po přihrávce Šmída vzal odpovědnost na sebe a obstřelil Kočího v příbramské brance. Příbrami nezůstala jiná možnost než otevřít hru a rvát se o zdramatizování duelu. To také přišlo po rohovém kopu, kdy se prosadil domácí obránce Kodr. Pak už si ale závěr Klokani pohlídali a slaví postup.

Osmifinále fotbalového poháru MOL Cupu:
Příbram - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:1)
Branky: 77. Kodr - 8. a 67. Bartek. Rozhodčí: Rejžek - Kubr, Fišer. ŽK: Soldát, Fantiš, Antwi (všichni Příbram).
Příbram: Kočí - Nitrianský, Kodr, Tregler, Antwi (83. Nový) - Soldát, Katidis (46. Květ) - Rezek, Pejša (58. Hlúpik), Voltr - Fantiš. Trenér: Csaplár.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Krch, Šmíd, Schumacher - Záviška, Švec, M. Hašek ml., Bartek (90. Vodháněl) - Mašek (85. Jindřišek) - Hilál (78. Vaníček). Trenér: M. Hašek st

Reklama

Související témata: