Hlavní obsah

Astana - Jablonec 2:1Jablonec v závěru ztratil zápas v Astaně a v EL stále nevyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Henrique 1 : 0
41. Zajnutdinov (vlastní) 1 : 1
88. Postnikov 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce dnes prohráli 1:2 v Astaně a ani ve čtvrtém kole základní skupiny Evropské ligy nedokázali zvítězit. Kazašský celek vedl po brance Pedra Henriqueho, pak sice Severočeši vyrovnali díky vlastnímu zásahu Baktijara Zajnutdinova, ale o výhře domácích rozhodl dvě minuty před koncem Jevgenij Postnikov.

Foto: Alexei Filippov, ČTK/AP

Pedro Henrique (11) z Astany se raduje se spoluhráči z gólu proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Úvod zápasu na umělém trávníku Astana Areny patřil domácím, kteří se v 18. minutě ujali vedení. Brankář Hrubý vyrazil Tomasovovu střelu na roh, po něm se však prosadil volný Henrique. Zajnutdinov prodloužil míč za sebe a brazilský záložník se před odkrytou brankou nemýlil.

Jablonečtí okamžitě zabrali a vzápětí mohli vyrovnat. Sobol, který nahradil zraněného Masopusta, však trefil pouze boční síť. Stejně dopadl i Považanec, zatímco Jovovič netrefil branku.

V 41. minutě už se ale hosté odměny za aktivitu dočkali. Holešovu střelu srazila domácí obrana na roh a po něm se prosadil Lischka, jehož hlavičku ještě tečoval Zajnutdinov.

Severočeši jako první zahrozili i po přestávce. Sobol využil zaváhání obránců a dostal se k míči v dobré pozici, ale opět zamířil pouze do boční sítě. Pak ale postupně převzala aktivitu Astana a dvě minuty před koncem rozhodla o vítězství. Tomasov našel ve vápně Postnikova a ten poslal míč pod břevno.

Astana vyhrála i druhý zápas ve skupině, udržela neporazitelnost a s osmi body si upevnila první místo v neúplné tabulce. O tři body zpět je Dynamo Kyjev, které však teprve čeká zápas s Rennes. Francouzskému celku patří se třemi body třetí místo. Jablonec, který jako první český klub v pohárech prohrál v Kazachstánu, má o bod méně a je poslední.

4. kolo skupiny K fotbalové Evropské ligy:
Astana - FK Jablonec 2:1 (1:1)
Branky: 18. Henrique, 88. Postnikov - 41. vlastní Zajnutdinov. Rozhodčí: Vad - Albert, Szert (všichni Maď.). ŽK: Henrique, Aničič - Jovovič.
Astana: Erič - Zajnutdinov, Aničič, Postnikov, Rukavina - Henrique (79. Murtazajev), Kleinheisler, Majevskij, Tomasov - Almeida (71. Mužikov), Kabananga (61. Janga). Trenér: Babajan.
Jablonec: Hrubý - Hanousek, Lischka, Hovorka, Holeš - Sobol (72. Kratochvíl), Trávník, Hübschman, Považanec, Jovovič (89. Kubista) - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: