Hlavní obsah

Potvrdí Chicago svou formu?

S absencí svého nejlepšího střelce se zatím slušně vyrovnali basketbalisté Seattlu. Dnes je ovšem čeká velmi těžký soupeř - Býci z Chicaga vyhráli osm z devíti posledních zápasů a svou dobrou formu budou chtít předvést i proti Supersonics.

Článek

Ray Allen naposledy nastoupil proti Utahu, se kterým na začátku prosince Seattle prohrál 107-109. Proti Atlantě už jeden z nejlepších trojkařů NBA kvůli poraněnému kotníku nenastoupil. Pro fanoušky Supersonics asi nemohla přijít horší zpráva, jejich oblíbený tým ale zatím dokazuje, že má dost talentovaných hráčů, kteří jsou schopni Allena zastoupit. Do základní sestavy se místo něj dostal Wilkins, který si vede velmi dobře, jako ostatně celá první pětka. Atlantu i oslabené New Orleans dokázal Seattle skvěle ubránit a zvítězit 102-87, respektive 94-74. Supersonics poté zvítězili v přestřelce s Golden State 117-115. První porážka bez Allena v sestavě přišla až včera na palubovce Milwaukee; hosté byli Bucks celý zápas vyrovnaným soupeřem a prohráli jen nejtěsnějším možným rozdílem 93-94.

Skutečná síla oslabeného Seattlu se ale prokáže až dnes v Chicagu. Domácí se po nepovedeném vstupu do sezony konečně vzpamatovali a nyní válcují jednoho soupeře za druhým. Od konce listopadu jim odolala jen Minnesota, která na půdě Bulls dokázala zvítězit 91-81; dalších osm soupeřů se před Býky muselo sklonit, přičemž jen New Orleans dokázalo precizní obraně svěřenců trenéra Skilese nastřílet sto bodů.

Není proto divu, že bookmakeři považují za jasného favorita zápasu domácí mužstvo, které vypsali s handicapem 9.5 bodu. Myslíte si, že Seattle o více než devět bodů neprohraje nebo dokonce zvítězí? Potom si vsaďte ve stejném handicapu na hosty s kursem 1.91.

Reklama