Hlavní obsah

AS Řím - Sampdoria 4:1Schick se trefil proti Sampdorii, Juventus porazil AC Milán

Řím/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté AS Řím ukončili čekání na vítězství v italské lize a ve 12. kole porazili Sampdorii Janov 4:1 i s přispěním českého útočníka Patrika Schicka, který zvýšil na 2:0. Schick se objevil v základní sestavě potřetí v sezoně a trenérovi se odměnil prvním gólem v tomto ročníku Serie A. Na hřišti vydržel do 68. minuty, kdy přepustil místo na hrotu Edinu Džekovi.

Foto: Sport.cz

Český útočník Patrik Schick ve službách AS Řím vstřelil v utkání proti Sampdorii Janov svůj první ligový gól v tomto ročníku Serie A.

Článek
Fotogalerie

Domácí vedli už v 19. minutě zásluhou Jesuse, který se trefil po dlouhých 2002 dnech. Schick si pak po hodině hry naběhl na přízemní centr do vápna od Kolarova a chytře míč usměrnil do branky. Dvěma góly přispěl i Shaarawy, který se v sezoně trefil už pětkrát. Hosté ještě v samém závěru snížili díky Defrelovi.

Římský celek bodoval naplno v lize po třech zápasech. Naposledy na domácím stadionu utrpěl překvapivou porážku 0:2 se Spalem. Sampdoria naopak prohrála potřetí za sebou, z výhry se naposledy radovala před měsícem proti Atalantě.

Juventus ukončil domácí neporazitelnost AC Milán a zvítězil 2:0. Turínský celek vede tabulku o šest bodů před Neapolí. S AC odehrál už 229. zápas a v posledních letech je mnohem úspěšnější: od ledna 2013 Juventus zvítězil patnáctkrát ze sedmnácti utkání.

Juventus šel do vedení už v 8. minutě po gólu Mandžukiče, který se vrátil do základní sestavy po zranění kotníku. Druhou branku zařídil v závěru Ronaldo. Pro portugalského kanonýra to byla už osmá branka v lize, více má pouze janovský Piatek.

Smutným hrdinou se stal domácí Higuaín, jenž proti svému bývalému týmu neproměnil penaltu, když nastřelil pouze tyč, a na konci druhé půle dostal dvě žluté karty za nesportovní chování. Domácí tak dohrávali od 83. minuty v deseti. AC Milán prohrál po třech vítězných zápasech a po dvanácti kolech mu patří pátá pozice.

Inter Milán po sedmi vítězstvích prohrál v Bergamu 1:4, přesto dál drží třetí místo v tabulce. Atalanta vyhrála v Serii A počtvrté za sebou. Už v 9. minutě domácí vedli, ale po poločase srovnal z penalty Icardi sedmým gólem v ligové sezoně. V závěrečné půlhodině hráči Bergama třemi brankami ze tří střel rozhodli. V první půli přitom na jediný gól spotřebovali 16 pokusů.

Poslední Chievo dál čeká na první výhru. V zápase s Boloňou, za kterou nastoupil od začátku český záložník Ladislav Krejčí, uhrálo doma pouze remízu 2:2. Krejčí hrál v základní sestavě podruhé za sebou a přihrávkou se podílel na druhé brance hostů. Český záložník našel centrem hlavu Orsoliniho, který umístil míč k pravé tyčce. Boloňa vyhrála naposledy na konci září, kdy porazila Udine 2:1.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:
Bergamo - Inter Milán 4:1 (9. Hateboer, 62. Mancini, 88. Djimsiti, 90.+4 Gómez - Icardi z pen.),
AS Řím - Sampdoria Janov 4:1 (72. a 90.+3 Shaarawy, 19. Jesus, 59. Schick - 89. Defrel)
Chievo - Boloňa 2:2 (20. Meggiorini z pen., 45. Obi - 5. Santander, 56. Orsolini)
Empoli - Udine 2:1 (41. Zajc, 51. Caputo - 81. Pussetto),
Sassuolo - Lazio Řím 1:1 (15. Ferrari - 8. Parolo),
AC Milán - Juventus Turín 0:2 ( 8. Mandžukič, 81. Ronaldo).

Reklama

Související témata: