Hlavní obsah

Plzeň - Příbram 1:1Šok po Realu. Plzeň doma zaváhala s nováčkem z Příbrami

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Fantiš 0 : 1
32. Petržela 1 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Měla to být jasná záležitost. Tutovka. Příbram dostávala v posledních zápasech příděly - od Jablonce inkasovala šest gólů, od Opavy pouze o jeden méně. Jenže v nedělním duelu 15. kola fotbalové ligy šokovala Plzeň, v Doosan Areně uhrála remízu (1:1)!

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Příbramští fotbalisté se radují v Plzni z branky, kterou vstřelil Antonín Fantiš (vpravo).

Článek

Po vysoké středeční prohře s Realem v Lize mistrů (0:5) si tak viktoriáni chuť nespravili. Právě naopak. V boji o obhajobu je pro ně ztráta značnou komplikací. Doma nevyhráli poprvé v sezoně, Příbram bodovala po čtyřech prohrách.

Příbram byla od první minuty v tuhé defenzívě. Nebezpečně pálili Petržela s Kovaříkem, po úniku Ekpaie minul v dobré pozici Chorý. V 24. minutě přihrál Petržela nabíhajícímu Čermákovi, jenž střílel přímo do gólmana Kočího.

Jenže hostům stačil ojedinělý útok a udeřili. Rezek pláchl po levé straně, jeho centr z metru zatloukl do brány hlavou Fantiš. Plzeň, které z různých důvodů chybělo několik hráčů (Limberský, Kopic, Havel, Hubník, Krmenčík), byla po inkasované brance opařená. Po ztrátě na polovině hřiště se Rezek hnal na Hrušku, v poslední chvíli jej Hejda dostihl. Viktoriáni srovnali až ve chvíli, kdy se z ochozů Doosan Areny začal ozývat lehký pískot.

Procházkův střílený centr dokopl zblízka do branky Petržela. V 37. minutě ale mohli hosté skórovat podruhé, Průcha ovšem z pěti metrů hlavou minul. Stejně si vedl domácí Čermák po změně stran.

Plzeň sice měla dál převahu, ale ve finální fázi byla jalová. Před Kočího létala spousta centrů, ty však hostující obrana s přehledem odvracela. Až v 70.minutě si dokázal vypracovat šanci, Chorý ale z jedné přestřelil. Kočí pak předvedl výtečný reflex po pohotové střele střídajícího Řezníčka. A když Řezníček promarnil i svoji druhou šanci, překvapení bylo na světě.

15. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 1:1 (1:1)
Branky: 32. Petržela - 19. Fantiš. Rozhodčí: Ginzel - Vlček, Kotalík. ŽK: Soldát, Antwi, Katidis (všichni Příbram). Diváci: 7849.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Pernica, Kovařík - Hrošovský, Procházka - Ekpai (60. Zeman), Čermák (70. Řezníček), Petržela (81. Hořava) - Chorý. Trenér: Vrba.
Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Nitrianský, Antwi - Průcha, Soldát - Hlúpik (90. Pejša), Katidis (72. Keita), Rezek - Fantiš (90. Skácel). Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: