Hlavní obsah

Jablonec - Bohemians 1905 3:1Doležal oslavil svátek dvěma góly. Klokanům sudí neuznal vyrovnávací gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Trávník (penalta) 1 : 0
44. Hašek 1 : 1
62. Doležal 2 : 1
79. Doležal 3 : 1
Záznam online reportáže

Na svůj svátek dal dva góly. Jablonecký Martin Doležal sestřelil dvěma góly Bohemians 1905. Severočeský tým porazil Klokany 3:1. Hostům rozhodčí neuznal čtvrt hodiny před koncem vyrovnávací gól na 2:2, neboť jeho autor Vodháněl dle soudu Radka Příhody předtím zahrál rukou. Tři body pak domácím pojistil druhým zásahem Doležal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého a třetího jabloneckého gólu Martin Doležal.

Článek

Oba týmy hrály v týdnu zápas, mnohem náročnější program však měli Jablonečtí. Zatímco Bohemians 1905 si už ve středu zajistili postup do čtvrtfinále domácího poháru triumfem v Příbrami, Jablonec hrál až ve čtvrtek Evropskou ligu a z kazašské Astany se vrátil až v pátek po poledni.

Hráči v zelenobílém proto nastoupili s pochopitelným plánem: Vstřelit co nejrychleji gól. A to se jim podařilo. V deváté minutě zahrál nešikovně rukou v šestnáctce obránce hostů Martin Dostál a pokutový kop proměnil Michal Trávník. Se štěstím, neboť na střelu umístěnou doprostřed branky si gólman Roman Valeš sáhnul.

Tým Petra Rady pak po zbytek poločasu kontroloval hru, ale branku klokanů ohrozil jen několika nepřesnými střelami z dálky.

A hosté vyrovnali hned z první nebezpečnější akce před brankou Vlastimila Hrubého ve 44. minutě. Přihrávku Daniela Krcha tečoval Tomáš Hübschman, míč se dostal k volnému Martinu Haškovi ml. a ten oslavil svůj svátek přesnou střelou mezi nohama Hrubého.

Po pauze se Jablonec hnal za třemi body, šance však měli i Bohemians. Po hodině mohl dvakrát skórovat Júsuf. Jednou střílel mimo, podruhé přestřelil. Platilo okřídlené rčení: Nedáš, dostaneš. V 62. minutě nacentroval z pravé strany do vápna Michal Trávník na Martina Doležala, jehož neuhlídal Krch a útočník Jablonec pohotově z voleje vrátil Severočechům vedení.

V 71. mohl znovu vyrovnat Martin Hašek ml., jeho nebezpečnou střelu ale Hrubý vyrazil n roh. A v 75. minutě už dokonce slavili druhou branku. Hrubého prostřelil střídající Jan Vodháněl, ale sudí po chvíli branku odvolali, neboť Vodháněl si míč zpracoval pomocí ruky.

Za čtyři minuty si domácí vedení pojistili. Doležal využil chyby hostujících stoperů, udělal kličku gólmanovi a míč poslal chytře do prázdné branky k protilehlé tyči. Dobíhající Krch míč odkopnout od brankové čáry již nezvládl. Jablonec vyhrál 3:1.

15. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 3:1 (1:1)
Branky: 62. a 79. Doležal, 10. Trávník z pen.- 44. M. Hašek. Rozhodčí: Příhoda - Paták, Šimáček. ŽK: Kubista, Považanec, Kratochvíl (všichni Jab.). Diváci: 2861.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Hübschman, Považanec - Jovovič (87. Kubista), Trávník, Sobol (74. Kratochvíl) - Doležal (90. Chramosta). Trenér: Rada.
Bohemians: Valeš - Dostál, Krch, Šmíd, Schumacher - M. Hašek, Švec (69. F. Hašek) - Vaníček (55. Nečas), Záviška (74. Vodháněl), Bartek - Hilál. Trenér: M. Hašek st.

Reklama

Související témata: