Hlavní obsah

Djokovič - Čilič 7:6, 6:2Srbská mašina nezastavuje! Světová jednička slaví na Turnaji mistrů třetí vítězství

pan, rjmČTKSport.cz
Aktualizováno

Elitní kvarteto Turnaje mistrů je kompletní. Německý tenista Alexander Zverev si díky výhře nad Američanem Johnem Isnerem 7:6, 6:3 zajistil postup do semifinále, v němž jej v sobotu čeká Švýcar Roger Federer. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Srb Novak Djokovič, který si na závěr skupiny poradil s Chorvatem Marinem Čiličem 7:6, 6:2, a Jihoafričan Kevin Anderson.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič nezaváhal ani ve třetím vystoupení na Turnaji mistrů.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání A. Zverev - Isner na Turnaji mistrů

Turnaj mistrů - Djokovič - Čilič

Jednadvacetiletý Zverev měl před závěrečným duelem ve skupině situaci ve svých rukou, mezi nejlepší čtveřici jej posouvala výhra ve dvou setech. První sadu získal po vyrovnaném průběhu až v tie breaku, když ve dvanácté hře odvrátil esem soupeřův setbol. Ve druhé se mu za stavu 4:3 podařil jediný brejk celého utkání a vzápětí po necelé hodině a půl využil první mečbol.

"Je skvělé, že jsem v semifinále, ale turnaj ještě neskončil. Už zbývají jen ti nejlepší," řekl Zverev. "Jestli bude Sascha podávat jako dnes, má proti Federerovi velkou šanci na úspěch. Myslím, že to bude vyrovnaný zápas," prohlásil Isner.

O 12 let starší Isner prohrál při své premiéře na Turnaji mistrů i potřetí. Naopak světová pětka Zverev se při druhé účasti mezi elitou stal prvním německým tenistou v semifinále po 15 letech. Naposledy se to v roce 2003 podařilo Raineru Schüttlerovi, který v něm podlehl Andremu Agassimu z USA.

Také v posledním utkání ve skupině, před kterým už měl Djokovič první místo jisté, rozhodl úvodní set až tie break. Srb jej nakonec vyhrál 9:7, ve druhém získal dva brejky a ovládl i třetí zápas na turnaji. Světová jednička dál může pomýšlet na vyrovnání rekordních šesti titulů, které na Masters získal Federer.

Tabulka:
1.Djokovič3306:03
2.A. Zverev3214:22
3.Čilič3122:51
4.Isner3031:60
Čtyřhra:
Skupina Knowles, Nestor:
Kubot, Melo (3-Pol./Braz.) - Marach, Pavič (1-Rak./Chorv.) 7:6 (7:4), 6:4.
M. Bryan, Sock (5-USA) - Herbert, Mahut (8-Fr.) 2:6, 2:6
Tabulka:
1.Herbert, Mahut3214:22
2.M. Bryan, Sock3214:22
3.Marach, Pavič3122:41
4.Kubot, Melo3122:41

Reklama

Související témata: