Hlavní obsah

Chomutov - Sparta 5:0Piráti slaví skalp Sparty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Stránský 1 : 0
25. Valach 2 : 0
38. Jank 3 : 0
45. Svoboda 4 : 0
48. Havel 5 : 0
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova v prvním utkání po reprezentační přestávce porazili pražskou Spartu jasně 5:0 a v 19. kole extraligy tak prolomili sérii čtyř porážek. Premiérovým čistým kontem v soutěži se na tom podílel brankář Justin Peters. Piráti, kteří jsou i nadále poslední, se třikrát prosadili v početních výhodách.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Tomáš Dvořák ze Sparty, Jakub Sklenář z Chomutova a brankář Sparty Matěj Machovský.

Článek

Utkání začalo šancí Koblasy, který si ale z mezikruží na Machovského nepřišel. Hosté mohli odpovědět v přesilových hrách, na zámořskou posilu Severočechů však vyzrát nedokázali. V 18. minutě tak otevřel skóre domácí Stránský, jenž potrestal Sillovo vyloučení.

I podruhé se Chomutov prosadil v přesilové hře. Na trestné lavici seděl Beran a Machovského překonal povedenou střelou obránce Valach. Třetí branku domácích měl na hokejce Marjamäki, jenž ale brankářskou oporu Sparty tentokráte nepřelstil.

Pražané se poté poprvé v zápase ubránili v oslabení, ve 37. minutě ale dostali další trest a inkasovali potřetí. Stránského střelu tečoval Jank a domácí vedli 3:0.

Do závěrečné třetiny vstoupila Sparta v oslabení a v brance s Honzíkem, který dostal šanci místo Machovského. Dokázal zlikvidovat dvě příležitosti Knota, ale ve 44. minutě kapituloval i on, když jej překonal Svoboda. Na 5:0 zvýšil už za tři minuty po přečíslení dva na jednoho Havel.

Upravit prohru Sparty mohl Jarůšek, v přesilové hře však trefil jen tyč. Sparta se tak poprvé v sezoně střelecky neprosadila a připsala si druhou prohru v řadě. Naplno bodovat nedokázala čtyřikrát za sebou. V tabulce je ale i nadále druhá.

19. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Sparta Praha 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 18. J. Stránský (Valach, Duda), 25. Valach (J. Stránský), 38. Jank (J. Stránský, Valach), 45. T. Svoboda (V. Růžička ml., Sklenář), 48. Havel (Koblasa). Rozhodčí: Hribik, Bejček - Kis, Rampír. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:0. Diváci: 4213.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Klhůfek, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - Havel, Hanták, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Sparta: Machovský (41. Honzík) - Delisle, T. Voráček, Blain, Tomáš Dvořák, Gregorc, Košťálek, od 33. navíc M. Jandus - A. Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - Jarůšek, Sill, Rousek - Pšenička, Smejkal, Beran. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata: