Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 3:0Bezchybný Sedláček táhl Zlín k výhře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Žižka 1 : 0
27. Kulda 2 : 0
31. Ondráček 3 : 0
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili v 19. kole extraligy Vítkovice 3:0 a ukončili sérii tří porážek. Domácí se třikrát střelecky prosadili ve druhé třetině. Vítkovice padly po čtyřech výhrách a v tabulce klesly na šesté místo. Zlín, v jehož dresu udržel podruhé v sezoně čisté konto Jakub Sedláček, je desátý.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Jakub Sedláček zůstal v utkání proti Vítkovicím nepřekonán.

Článek

V dresu domácích nastoupila nová posila z Liberce, útočník Lakatoš. Trenéři jej zařadili do elitní formace. Diváci viděl v první třetině jen dvě vážnější akce, se kterých ale vyšli vítězně brankáři. Květoně vychytal Sedláček, Poletína pak hostující Bartošák.

Prostřední dvacetiminutovka jednoznačně patřila domácím. Obrana Vítkovic často hrubě chybovala, čehož Zlínští využívali. Nejdříve se dostal do brejku Honejsek, místo kotouče ale skončil v síti on. Ve 23. minutě už ale Berani vedli. Rána kapitána Žižky od modré čáry skončila až za Bartošákem.

Za čtyři minuty bylo pro hosty ještě hůř. Do samostatného úniku se dostal Freibergs, jehož sice Bartošák vychytal, na dorážku Kuldy už byl ale krátký. A za další čtyři minuty se radovali Zlínští potřetí. Kubiš našel volného Ondráčka, který poslal kotouč nad rameno vítkovického gólmana. Hosté následně měli dvě velké šance dostat se zpět do hry, Sedláček ale předváděl skvělé zákroky.

Třetí třetina byla trochu divoká. Oba celky měly na svém kontě vyložené šance, skóre se ale neměnilo. Vítkovičtí marně dobývali Sedláčkovu branku, poslední možnosti se jim naskytly v závěrečné pětiminutovce. Nejprve mohli hrát po faulu Šlahaře přesilovku, hned za vteřinu ale putoval na trestnou lavici i Stránský. Hosté se nakonec jen přeci dočkali přesilovky čtyři proti třem trvající 70 vteřin, tu navíc ještě vylepšili o odvolání brankáře, ovšem čisté konto Sedláčkovi už nesebrali.

19. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Vítkovice Ridera 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Žižka (Šlahař), 27. E. Kulda (Freibergs), 31. J. Ondráček (Kubiš, Valenta). Rozhodčí: Harnebring (Švéd.), Šír - J. Ondráček, Hynek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 4305.
Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda - J. Ondráček, Lakatoš, Kubiš - Okál, Honejsek, E. Kulda - Šlahař, P. Sedláček, Poletín - Kratochvil, Popelka, Václavek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, T. Černý, Šidlík - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, Szturc - P. Zdráhal, Š. Stránký, Kucsera - Baláž, Pytlík, D. Květoň. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články