Hlavní obsah

Olomouc - Litvínov 3:1Hanáci doma podruhé za sebou vyhráli stejným výsledkem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Ostřížek 1 : 0
26. Dujsík 2 : 0
30. Knotek 3 : 0
57. Válek 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v 19. kole extraligy Litvínov 3:1 a podruhé za sebou tak doma uspěli stejným výsledkem. Gólem a asistencí se na výhře Hanáků podíleli Jan Knotek a David Ostřížek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Pálí Mathias Porseland z Litvínova.

Článek

Olomouc do zápasu vstoupila lépe a už po 72 sekundách hry se zásluhou Ostřížka dostala do vedení. Vyrovnat mohl Jurčík, Konráda ale nepřekonal. Oba brankáři chytali výborně a zlikvidovali řadu příležitostí, Janusovi při střele Knotka pomohla tyč.

Severočeši mohli vyrovnat v přesilové hře, Knotkovo vyloučení ale nepotrestali. Stejně si vedli v první třetině výrazně střelecky aktivnější Hanáci při Hüblově trestu.

Na začátku druhé dvacetiminutovky pokračovali Olomoučtí v tlaku. Švrček ještě Januse nepřekonal, ve 26. minutě ale již zvýšil na 2:0 svou první brankou v sezoně Dujsík. Na druhé straně zlikvidoval další šanci Jurčíka pozorný Konrád.

Ve 29. minutě bylo utkání na delší dobu přerušeno kvůli prasklému plexisklu, s pauzou se lépe vyrovnali domácí. Začali hned v početní výhodě a vyloučení Romančíka dokázali využít. Na 3:0 zvýšil aktivní Knotek. Litvínov zvýšil aktivitu, najít recept na Konráda se mu ale nedařilo. Když už slovenského gólmana Mikúš překonal, rozhodčí jeho trefu neuznali.

Severočeši byli ve druhé i třetí části střelecky aktivnější. Ščotka v přesilovce trefil jen tyč. Snížit se Litvínovu podařilo až v 57. minutě, kdy se prosadil Válek. Více zdramatizovat duel však hosté nedokázali ani v závěrečné power play.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Ostřížek, 26. Dujsík (J. Knotek, V. Tomeček), 30. J. Knotek (Škůrek, Ostřížek) - 57. Válek (J. Petružálek). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 4271.
Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Jaroměřský - Irgl, Kolouch, Strapáč - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Burian - Holec, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.
Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, Hunkes, Baránek, Romančík, Suchánek - J. Petružálek, J. Mikúš, Válek - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - D. Tůma, M. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Řehoř, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Reklama