Hlavní obsah

Federer - Zverev 5:7, 6:7Jedna senzace stačila. Djokovič si zahraje finále Turnaje mistrů, Federer má smůlu

Aktualizováno

Švýcarský tenista Roger Federer, aktuálně třetí nejlepší hráč světa, musí zapomenout na vítězství v Turnaji mistrů. V sobotním semifinále v Londýně totiž senzačně prohrál se světovou pětkou, Alexandrem Zverevem z Německa, ve dvou setech 5:7 a 6:7 (5:7). Ve druhém semifinále se favorizovaný Srb Novak Djokovič nemazlil s Jihoafričanem Kevinem Andersonem a vyhrál hladce ve dvou setech 6:2 a 6:2.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Turnaj mistrů, semifinále Zverev - FedererVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Semifinále Turnaje mistrů: Djokovič - Anderson

Roger Federer má ve sbírce šest vítězství z Turnaje mistrů, sedmý do ní ale letos nepřidá. Postaral se o to v semifinále jednadvacetiletý Němec Alexander Zverev. Ten v Londýně vyhrál první sadu 7:5. Oba tenisté si po jedenáct her drželi svůj servis, pak ale sedmatřicetiletý Švýcar neuhrál při svém podání ani fiftýn a Zverev mohl po jednačtyřiceti minutách slavit zisk prvního setu.

Ve druhé sadě vše vypadalo tak, že Federer může mít navrch a duel zdramatizuje. Ve třetí hře totiž prolomil podání soupeře, jenže hned v následující hře mu Zverev vše oplatil a bylo srovnáno. Sada pak dospěla do zkrácené hry, kde si Němec vybojoval dva mečboly. První Federer při svém servisu odvrátil, ale pak už Zverev dotáhl senzaci do konce. Němec si zahraje finále Turnaje mistrů poprvé v kariéře.

Djokovič řádil jako uragán

Srb Novak Djokovič v Londýně dokazuje, že je nejlepším tenistou současnosti. V Londýně drtí soupeře a ve skvělé formě odehrál i semifinále proti Kevinu Andersonovi. Po hodině a sedmnácti minutách slavil výhru 6:2, 6:2.

Djoker přitom vzal soupeři podání v úvodní hře obou setů a jasně ukázal, jakým směrem se bude zápas vyvíjet. O svém triumfu nenechal nikoho na pochybách. Zápas pak ukončil při svém podání symbolicky - čistou hrou.

Turnaj mistrů
Dvouhra - semifinále
Federer (Švýc.) - Zverev (Něm.) 5:7, 6:7 (5:7)
Djokovič - Anderson 6:2, 6:2
Čtyřhra - semifinále
M. Bryan, Sock (5-USA) - J. Murray, Soares (4-Brit./Braz.) 6:3, 4:6, 10:4
Herbert, Mahut (8-Fr.) - Cabal, Farah (2-Kol.) 6:3, 5:7, 10:5

Reklama

Související témata: