Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 1:2Plzeňské domácí trápení neskončilo, Zlín rozhodl už v první třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kulda 0 : 1
19. Ondráček 0 : 2
24. Kracík 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Plzně prohráli v nedělním utkání 20. kola Tipsport extraligy doma se Zlínem 1:2 a potvrdili, že se jim v poslední době na domácím ledě nedaří. Prohráli pátý ze šesti posledních duelů před vlastním publikem. Hokejoví Berani rozhodli o výhře už v první třetině, kde si vybudovali rozhodující dvoubrankový náskok.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hokejistů Zlína z první branky během utkání na ledě Plzně.

Článek
Fotogalerie

Hostům vyšel vstup do utkání dokonale a po vyhraném vhazování a střele Okála od modré čáry otevřel skóre po 45 vteřinách přesnou tečí Kulda. Domácí s pozměněným složením útoků odpověděli aktivitou směrem dopředu, ale brzdily je kombinační nepřesnosti a důsledně bránící Berani. Až v šesté minutě po zaváhání gólmana Sedláčka u zadního mantinelu neuspěl slabým pokusem do odkryté branky Eberle. Poté se z bezprostřední blízkosti bekhendem ani nadvakrát neprosadil nekrytý Němec.

Nápor Indiánů vrcholil v závěru třetiny. Přesto udeřilo po chybě v plzeňské rozehrávce na druhé straně, když v 19. minutě Kubiš ideálně přihrál zcela volnému Ondráčkovi, jenž překonal bezmocného Frodla.

Tlak domácích pokračoval i po pauze. Eberle ještě tečí minul, ale ve 24. minutě během přesilovky doklepl Kracík do sítě odraženou střelu Stacha a snížil na 1:2. Indiáni svého soupeře přehrávali, Stach s Kratěnou však své šance neproměnili. Naopak v polovině utkání Allen s Pulpánem nabídli Beranům dvouminutovou dvojnásobnou početní výhodu. Frodl ale zlikvidoval dorážku Lakatoše, skvěle se stačil přesunout i proti voleji Honejska a po skončení přesilovky osamocený Lakatoš netrefil z mezikruží branku.

Ve 36. minutě se připomněli aktivní domácí, ránu Jonese po vyhraném vhazování zastavila branková konstrukce a z protiútoku minelu Stacha nepotrestal nepřesně zakončující Kubiš. Zlínský útočník ještě krátce před druhou sirénou při hře čtyři na čtyři neuspěl v samostatném úniku.

Od začátku závěrečné části se hosté stáhli do defenzivy a domácí se marně tlačili za vyrovnáním. Eberle ve 46. minutě tváří v tvář Sedláčkovi netrefil branku a vzápětí při přečíslení dvou na jednoho po přihrávce Kodýtka neskóroval Gulaš. V 55. minutě pokusem od modré čáry napálil levou tyč Čerešňák a pozorný Sedláček si poradil i s další bombou Kaňáka. Hosté díky obětavému výkonu přečkali i téměř dvouminutovou plzeňskou power play a vrátili Indiánům porážku z první čtvrtiny.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Kracík (Stach, J. Kindl) - 1. E. Kulda (Okál, Valenta), 19. J. Ondráček (Kubiš, Freibergs). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Pešek, O. Polák. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 5777.
Plzeň: D. Frodl - Jones, J. Kindl, Čerešňák, Vráblík, Kaňák, Allen, od 26. navíc Pulpán - Gulaš, Kodýtek, Eberle - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Kratěna, Presinger, Indrák - P. Straka, Nedorost, Stach. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.
Zlín: J. Sedláček (27.-28. Štůrala) - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda - J. Ondráček, Lakatoš, Kubiš - Okál, Honejsek, E. Kulda - Šlahař, P. Sedláček, Poletín - Š. Kratochvil, Popelka, Václavek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice