Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 1:2Mladá Boleslav se rozjela, slaví už čtvrtou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Knotek 0 : 1
39. Marosz 1 : 1
50. Knotek 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v nedělním utkání 20. kola Tipsport extraligy na ledě Pardubic 2:1. Středočeši počtvrté za sebou neztratili ani bod a odskočili předposlednímu Dynamu na šest bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Boleslavi z vítězství

Článek

Zatímco domácí Dynamo mělo před zápasem na kontě tři porážky v řadě, Boleslav si užívala stejně dlouhou sérii vítězství. Na ledě však rozdílné rozpoložení nebylo znát, oba týmy vsadily hlavně na pevnou defenzivu a útočná snaha za ní pokulhávala.

I když úvodní minuty napovídaly, že by tomu mohlo být naopak. Musil nadvakrát neproměnil samostatný únik a na druhé straně Trončinského dělovku zlikvidoval Krošelj. Dynamo následně nezužitkovalo 61 vteřin přesilovky pět na tři, kdy se ke střele odhodlal jen Treille. Ve 12. minutě tak šli po přečíslení a přesné ráně Knotka k tyči do vedení hosté.

Od toho momentu jako by hráči zařadili zpátečku. Do ofenzívy se nikdo nehrnul a brankáři sbírali snadné zákroky po střelách z dálky. Dynamo mezitím bez výrazného zakončení promarnilo další přesilovku a zajímavé momenty přinesl až závěr druhé třetiny. V hlavní roli byl Marosz, který nejprve o pár centimetrů neproměnil samostatný únik, ale chuť si spravil ve 39. minutě při přesilovce, kdy dorážkou Trončinského střely vyrovnal.

Mladoboleslavští si málem vzali na začátku třetí třetiny vedení zpět, jenže rozhodčí Kotvanův gól neuznal kvůli postavení hráče v brankovišti. Od té chvíle šancí opět výrazně přibylo. Krošelj si musel poradit s dělovkou Cardwella, na druhé straně Kacetl vychytal Skalického. V 50. minutě však ani pardubický brankář nedosáhl na střelu Knotka ze strany a hosté vedli.

Dynamo mohlo srovnat v přesilovce a při šanci Perreta, ale ani jednu možnost nevyužilo. Výhru Mladé Boleslavi pak neodvrátila ani závěrečná hra domácích bez brankáře, během které Hrabal z dobré pozice přestřelil.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 39. Marosz (Rolinek, Trončinský) - 12. T. Knotek (Kousal, Dlapa), 50. T. Knotek (M. Procházka, D. Šťastný). Rozhodčí: Kika, Jeřábek - Lederer, Ganger. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 7160.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Holland, Cardwell, Wishart, Děrvuk, Hrabal, Čáslava - Vondráček, Marosz, Rolinek - Skokan, Bubela, S. Treille - P. Sýkora, Dušek, Perret - Mandát, Poulíček, Kusý. Trenéři: Kopřiva, P. Marek a Janecký.
Mladá Boleslav: Krošelj - Kotvan, Dlapa, Němeček, Pláněk, Bernad, Kurka - Orsava, Skalický, Vondrka - M. Látal, P. Musil, Pacovský - M. Procházka, T. Knotek, D. Šťastný - Kousal, Najman, L. Pabiška. Trenéři: Hořava, Rulík a Patera

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice