Hlavní obsah

Třinec - Hradec Králové 3:1Třinecký válec přejel dalšího soupeře, Oceláři si smlsli na Hradci Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Doudera 1 : 0
6. Dragoun 1 : 1
27. Kovařčík 2 : 1
60. Adamský 3 : 1
Záznam online reportáže

Třinec
Aktualizováno

Hokejisté Třince vyhráli v úterní dohrávce 18. kola extraligy, když tentokrát zdolali na domácím ledě Hradec Králové 3:1. Oceláři zvítězili pošesté v řadě a dostali se v tabulce na druhé místo. Vystřídali tam právě Hradec. Gólman vítězů Šimon Hrubec oslavil vítězné své třísté vystoupení v extralize.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář hokejového Hradce Králové Jaroslav Pavelka inkasuje gól.

Článek
Fotogalerie

Třinec v předchozím vzájemném utkání nepřekonal Pavelku, ale tentokrát gólman Hradce přišel o čisté konto už ve druhé minutě. Doudera ho překvapil střelou zpoza kruhu na vyrážečku. O vedení se domácí připravili sami. V přesilovce nezpracoval Bukarts ve vlastním pásmu přihrávku Krajíčka, o puk ho obral Rákos, který vyřešil situaci dva na gólmana ideálně: naznačil zakončení bekhendem a přihrál kotouč Dragounovi, na něhož zívala prázdná branka.

Třinec měl poté štěstí, Vincour i Chalupa trefili shodně pravou tyč. Odčinit své zaváhání mohl v závěru úvodní třetiny Bukarts, který si položil Pavelku na led, ale bekhendový blafák zakončil mimo odkrytou branku.

Prostřední část patřila Ocelářům. Zblízka si nejdříve na Pavelku nepřišli Krajíček ani Adamský. Ondřej Kovařčík ale oprášil vzpomínky na jarní semifinále play off, ve kterém vstřelil v prodloužení postupový gól Ocelářů, a po přihrávce Ciencialy prostřelil hostujícího gólmana mezi betony. Zhruba v polovině utkání zahrozila Cingelova řada, ale nebezpeční byli spíše domácí.

Třinci zatrnulo v úvodu třetí třetiny. Hrubec po kiksu Krajíčka šel za pukem z branky, odehrál ho před dotírajícím Pavlíkem, ale přímo na hokejku Smoleňáka. Ten pohotově trefil odkrytou klec, ale ke smůle hostí už střílel zpoza modré čáry a byl v ofsajdu. Poté se třinecký gólman vyznamenal proti dorážce Graňáka, na druhé straně udržel hosty ve hře Pavelka, když zblízka vychytal Ciencialu.

Hostům v závěru nevyšly obě přesilové hry i power play. Jednu šanci jim sice chybnou rozehrávkou nabídl Hrubec, ale vzápětí dobře zasáhl proti střele Cingela. Další snahu hostí uťal Adamský v poslední minutě gólem do prázdné branky.

Dohrávka 18. kola hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. M. Doudera (Roberts Bukarts), 27. O. Kovařčík (Cienciala), 60. Adamský (Marcinko, Hrubec) - 6. Dragoun (Rákos). Rozhodčí: Hodek, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3992.
Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, M. Doudera - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Werek, Roberts Bukarts - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Graňák, Piché, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, Rákos - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Lessio - Vopelka, Dragoun, M. Chalupa. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články