Hlavní obsah

Vítkovice - Olomouc 4:1Vítkovice porazily Olomouc a dotáhly se na čelo tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Lev 1 : 0
14. Tybor 2 : 0
29. Kucsera 3 : 0
53. Baranka 4 : 0
58. Holec 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic mají skvělou formu a potvrdili to v duelu s Olomoucí, když v dohrávce 18. kola Tipsport extraligy vyhráli 4:1. Bodově se tak dotáhli na vedoucí duo Liberec - Třinec. Všichni mají na kontě shodně 37 bodů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost vítkovických hokejistů z gólu. V popředí je Ivan Baranka.

Článek

Ještě bez vytrejdovaného obránce Gregorce odehrály Vítkovice utkání s výtečnou efektivitou v ofenzívě. Olomouc byla v úvodní dvacetiminutovce aktivnější i střelecky pilnější, ale od gólů dnes na ledě byli hlavně domácí.

Ostravané si zápas ulehčili využitou přesilovkou. Lev se v deváté minutě opřel bez přípravy na modré čáře do puku a Konrádovi přes zakrytý výhled na brankovišti jeho rána mezi betonem a lapačkou propadla za záda.

Pak dostali šanci hrát v pěti proti čtyřem i Kohouti, ale jejich přesilovka dopadla tristně. Vítkovický Tybor se v oslabení šikovně protáhl středem hřiště, poslednímu obránci udělal kličku do strany a hned poté pohotově zaskočil Konráda střelou na lapačku.

Kohouti byli nadále domácím přinejmenším rovnocenným sokem, ale dopláceli na menší důraz v koncovce. Zatímco Nahodil s Jerglem se před Bartošákem neprosadili, Vítkovicím šla naopak střelba od ruky. Jednoduché řešení ve 29. minutě předvedli Zdráhal s Kucserou, který dostal puk do tandemu a bez velkého vymýšlení z voleje prostřelil Konráda.

To už gólman Olomouce odjel na střídačku a přepustil místo Lukášovi, ale ani brankářská rošáda vývojem zápasu nezamíchala. Čtvrtý gól mohl naopak přidat Kucsera, ale jeho střelu z otočky zastavila tyčka. Ač byl poměr střel na bránu po dvou třetinách 13:30, hosté byli o tři góly pozadu.

Třetí část už byla demonstrací precizní vítkovické defenzívy. Domácí drželi soupeře na distanc od Bartošáka a sami vyčkávali na možnost pro další úder. Ten se naskytl v přesilovce pět na čtyři, ve které Baranka zužitkoval přesnou přihrávku Romana.

Olomouc se za aktivní výkon v závěru dočkala alespoň gólu, kterým Holec zmírnil porážku na 1:4.

Dohrávka 18. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Lev (O. Roman), 14. Tybor (O. Roman), 29. Kucsera (P. Zdráhal), 53. Baranka (O. Roman, Tybor) - 58. Holec. Rozhodčí: Kika, Pešina - Bryška, Rampír. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4003.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, T. Černý, Šidlík - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Baláž, Pytlík, Toman. Trenéři: Petr a Trnka.
Olomouc: Konrád (29. Lukáš) - J. Galvas, Ondrušek, Vyrůbalík, Švrček, Dujsík, Jaroměřský, Staněk - Irgl, Strapáč, B. Mráz - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Burian - Holec, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata: