Hlavní obsah

Dukla - Teplice 1:0Teplice se na Julisce červenaly, Dukla unikla ze sestupových příček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Djuranovič 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Dukly Praha vyhráli v pátečním utkání 16. kola nejvyšší soutěže doma nad Teplicemi 1:0. Zápas rozhodl v 17. minutě gólem Uran Djuranovič. Severočeši dohrávali bez vyloučených Martina Jindráčka a Michala Jeřábka. Dukla poskočila v tabulce na čtrnácté místo. Pražané vrátili soupeři týden starou porážku 1:3 z osmifinále MOL Cupu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Fotbalisté Dukly se radují z gólu v utkání s Teplicemi, vlevo je střelec Uroš Djuranovič.

Článek
Fotogalerie

Domácího Bezdičku v úvodu vychytal Diviš, jehož branku poté minul hlavičkující Ostojič. Tepličtí poprvé zahrozili v deváté minutě, kdy Trubač přízemní střelou trefil tyč. Dukla se dostala do vedení v 17. minutě. Djuranovič se postavil k přímému kopu a umístěnou ranou k tyči překonal Diviše.

Ve 39. minutě zaváhal teplický obránce Král a nepovedenou "malou domů" vyslal do úniku Djuranoviče, který však zbrkle trefil Diviše. Těsně před pauzou rozhodčí Ginzel neuznal hostům vyrovnávací gól kvůli těsnému ofsajdu.

Severočechům nevyšel ani začátek druhé půle. Jindráček při vzdušném souboji udeřil Miloševiče a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Teplický útočník tak nenavázal na pohárový hattrick proti Dukle. Šance Teplic na případné vyrovnání ještě více klesly v 69. minutě. Bývalý obránce Dukly Jeřábek surově podkopnul Tetoura a po druhém napomínání také dostal červenou kartu.

Dukla měla sice měla na trávníku o dva hráče víc, ale výraznější převahu si vytvořila až v závěru. V 84. minutě byl blízko druhé domácí brance Tetour, jehož hlavičku výborně zlikvidoval Diviš. Teplický gólman pak ještě zblízka skvěle vychytal Brandnera. Pražané hubený náskok udrželi a v lize porazili Teplice po sérii tří porážek.

16. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - FK Teplice 1:0 (1:0)
Branka: 17. Djuranovič. Rozhodčí: Ginzel - Fišer, Černý. ŽK: Miloševič - Jindráček, Soungole, Kučera, Jeřábek, Hora, Hyčka. ČK: 50. Jindráček, 69. Jeřábek (oba Teplice). Diváci: 728.
Dukla: Rada - Douděra, Raspopovič, Ostojič, Souček - Miloševič - Podaný, Tetour, Bilovský (80. Breda), Bezdička (71. Schranz) - Djuranovič (86. Brandner). Trenér: Skuhravý.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob - Soungole (46. Žitný), Kučera - Hora, Trubač (55. Hyčka), Luts (46. Vaněček) - Jindráček. Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: