Hlavní obsah

Chomutov - Pardubice 6:1Chomutov deklasoval Pardubice, Růžička zazářil čtyřmi body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Sklenář 1 : 0
18. Svoboda 2 : 0
30. Knot 3 : 0
47. Marosz 3 : 1
51. Klhůfek 4 : 1
54. Svoboda 5 : 1
56. Růžička 6 : 1
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté posledního Chomutova porazili ve 21. kole extraligy třinácté Pardubice 6:1 a přiblížili se jim na rozdíl čtyř bodů. Čtyřmi body za gól a tři asistence se na tom podílel útočník Vladimír Růžička mladší. Dvě trefy a jednu přihrávku zaznamenal forvard Tomáš Svoboda, který v polovině října přišel na sever Čech právě z Dynama.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér hokejistů Chomutova Vladimír Růžička (vpravo) diskutuje s rozhodčím.

Článek

Hosté nastoupili i s kanadským útočníkem Jeremym Welshem, který se uchází o angažmá v Dynamu na zkoušce. V úvodu utkání měly oba týmu smůlu v zakončení. Za Pardubice netrefil odkrytou bránu Marosz, na druhé straně selhali v přesilovce Vantuch a Stránský.

Hned poté Sklenář tečoval Růžičkovu ránu a otevřel skóre utkání svým prvním gólem v sezoně. Dynamo mohlo rychle odpovědět, jenže Hrabal nastřelil od modré čáry jenom tyč. V 18. minutě Flemming našel Svobodu, jenž se prosadil jeden na jednoho a zvýšil vedení domácích.

V první minutě prostřední části měl Kacetl namále, když zbytečně rozehrál a pak jenom se štěstím vychytal Růžičkovu a Dudovu dorážku. O chvíli později Sýkoru v samostatném úniku vychytal Peters, a tak mohl jeho celek znovu udeřit.

V početní výhodě nejprve na tři pokusy neuspěl Svoboda, ale pak dorazil puk za rozhozeného Kacetla obránce Knot. V závěru druhé části Poulíček nevyužil přečíslení dva na jednoho a přestřelil.

Dynamo na začátku závěrečného dějství sice nevyužilo přesilovku, ale za pár okamžiků se prosadil z hranice brankoviště Marosz. Vzápětí však Klhůfek po individuální akci odpověděl. Zanedlouho bylo v Chomutově ještě veseleji, když se během necelých tří minut prosadili Svoboda a Růžička, kteří stanovili finální podobu výsledku na 6:1.

21. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 6:1 (2:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 9. Sklenář (V. Růžička ml.), 18. T. Svoboda (Flemming, Štich), 30. Knot (T. Svoboda, V. Růžička ml.), 51. Klhůfek (Duda, Štich), 54. T. Svoboda (V. Růžička ml.), 56. V. Růžička ml. (Knot, Dietz) - 47. Marosz (Vondráček, Hrabal). Rozhodčí: Hodek, Veselý - Malý, D. Klouček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 3876.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Klhůfek, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - J. Havel, Hanták, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Pardubice: Kacetl - Holland, Čáslava, Hrabal, Děrvuk, Budík, Wishart - Skokan, Marosz, Rolinek - P. Sýkora, Bubela, S. Treille - Vondráček, Dušek, Perret - Poulíček, Welsh, Kusý - od 41. navíc Machala. Trenéři: Kopřiva, P. Marek a Janecký.

Reklama