Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 0:1Mladá Boleslav po čtyřech výhrách neuspěla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Jones 0 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v 21. kole extraligy s Plzní 0:1 a neuspěli poprvé po čtyřech výhrách za sebou. Hosté po šestizápasovém čekání na plný bodový zisk vyhráli teprve podruhé z uplynulých sedmi utkání. Duel rozhodl ve 45. minutě americký obránce Nick Jones. Brankář Dominik Frodl udržel díky 23 úspěšným zákrokům podruhé v sezoně čisté konto.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vpravo Michal Vondrka z Mladé Boleslavi, vlevo Petr Straka z Plzně.

Článek

Úvodní tlak patřil domácímu týmu, který donutil hosty ke třem faulům, ale ani jednu z nabídnutých přesilovek i přes několik šancí Středočeši nevyužili. Indiáni odolali dokonce i 20 sekund ve třech proti pěti. Za hosty mohl na druhé straně otevřít skóre Petr Straka, ale jeho průnik ze strany zastavil Krošelj. Všech osm střel kryl i jeho protějšek Frodl, a tak skončila první třetina bez branek.

V úvodu té druhé našel Klepiš na kruhu úplně volného Skalického, který ale puk z první netrefil. Pak si první početní výhodu v utkání vyzkoušeli i hosté, ale výsledek byl stejný jako v případě domácích přesilovek. Plzeň se prosadila až ve druhé přesilovce, ale gól po Gulašově dělovce rozhodčí neuznali pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Mladá Boleslav se pak ubránila 22 vteřin ve třech proti pěti a naopak sama nevyužila 41 sekund dvojnásobné přesilovky, takže i po druhé třetině zůstával stav bezbrankový.

Na první gól zápasu se tak muselo čekat do 45. minuty. Přesně s koncem přesilové hry přišla u levé tyčky dorážka Jonese, která proskočila až za záda gólmana Mladé Boleslavi. Domácí ve zbytku zápasu nedokázali najít odpověď a podruhé v sezoně doma prohráli, aniž by vstřelili jediný gól.

21. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka a nahrávka: 45. Jones (P. Straka). Rozhodčí: Pavlovič, Pešina - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 3368.
Mladá Boleslav: Krošelj - Kotvan, Pláněk, Jan Hanzlík, Dlapa, Němeček, Bernad, Eminger - Skalický, Klepiš, Vondrka - Pacovský, P. Musil, M. Látal - M. Procházka, T. Knotek, D. Šťastný - L. Pabiška, Najman, Kousal. Trenéři: Hořava, Rulík a Patera.
Plzeň: D. Frodl - J. Kindl, Jones, Kvasnička, Čerešňák, Vráblík, Kaňák - Indrák, V. Němec, Gulaš - P. Straka, Kodýtek, Eberle - D. Kindl, Kratěna, Kantner - Stach, Kracík, Pour. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata: