Hlavní obsah

Basketbalisté New Yorku i Denveru po rvačce v NBA vyhráli

NEW YORK

Navzdory absenci některých opor, které byly potrestány vedením NBA za účast v sobotní rvačce, basketbalisté Denveru i New Yorku své pondělní zápasy vyhráli. Newyorskému týmu Knicks chybělo společně se zraněnými celkově osm hráčů, i tak ale zvítězil 97:96 po prodloužení nad Utahem. Nuggets zase bez potrestaných nejlepších střelců Carmela Anthonyho a J.R. Smithe porazili 117:108 hosty z Washingtonu.

Článek

Knicks se proti favorizovanému Utahu neuvěřitelně vzchopili a nezlomilo je ani šestnáctibodové manko z úvodu zápasu. Návrat do utkání režíroval Stephon Marbury, který byl nakonec i střelcem rozhodujícího koše se zvukem klaksonu ukončujícího prodloužení. Poslední z jeho 29 bodů uznali rozhodčí až po zhlédnutí videa.

"Těch posledních 48 hodin bylo složitých. Chtěli jsme ale ty problémy nechat v šatně a ukázat fanouškům, že i za tak složitých okolností jsme připraveni bojovat," řekl David Lee, autor 17 bodů a 20 doskoků, který Marburymu přihrál na vítězný koš.

V dresu Jazz se přes další solidní výkon 23 bodů a 10 doskoků nedočkal vítězství čerstvě zvolený Hráč týdne Carlos Boozer a stejný osud potkal jeho kolegu Gilberta Arenase, který ovládl anketu ve Východní konferenci. Byl sice jedním ze tří hráčů Wizards, kteří nastříleli přes 20 bodů, ale na soupeře odhodlaného nahradit potrestané kanonýry to nestačilo. Arenase to nepřekvapilo. "Hrají bez Carmela lépe, protože míč je v pohybu, zapojí se všichni. K tomu ty emoce a odhodlání. I bez něj jsou dobrý tým," řekl.

Nuggets sice během zápasu přišli takřka o celé třicetibodové vedení, které si vypracovali už ve druhé čtvrtině, ale v kritickém okamžiku je opět probudil maličký rezervní rozehrávač Earl Boykins. Po Anthonyho způsobu vzal na sebe zodpovědnost a nakonec byl s 29 body i nejlepším střelcem zápasu. Andre Miller přidal 27 a Marcus Camby 25 bodů a k tomu 17 doskoků. "Jakoby na té noční můře ze soboty bylo přeci jen alespoň něco dobrého," řekl trenér George Karl.

V zápase New Jersey s Golden State dosáhl domácí rozehrávač Jason Kidd už šestého triple doublu v sezoně a Nets zvítězili 105:97. Kidd si připsal 10 bodů, 12 asistencí a 11 doskoků, podobných kousků už v kariéře předvedl 81. Devět bodů mu teď chybí k tomu, aby dosáhl milníku 13 000.

Výsledky pondělních zápasů NBA
New Jersey - Golden State 105:97, New York - Utah 97:96 po prodl., Sacramento - Dallas 91:109, Memphis - Seattle 134:126 po 2. prodl., Denver - Washington 117:108, Miami - New Orleans 101:99.

Reklama

Související témata: