Hlavní obsah

Sparta - Jablonec 0:0Zpackaná oslava. Hrubý chytil i penaltu a otrávil Letenským výroční duel

Praha

Nejhezčí byly černé retro dresy, jinak se výroční zápas na oslavu 125. výročí založení klubu fotbalistům pražské Sparty vůbec nepovedl. V utkání 16. ligového kola jen remizovali 0:0 s Jabloncem a na třetím místě tabulky dál ztrácejí pět bodů na druhou Plzeň, a dokonce devět na vedoucí Slavii. Na Letné kraloval hostující brankář Hrubý, který předvedl několik parádních zákroků a Stanciuovi dokonce chytil penaltu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty ve výročních retro dresech před zápasem s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Jablonec dal v úvodu najevo, že nehodlá na Letné dělat jen křoví domácím oslavám. První útoky vedl přes pravý kraj sparťanské obrany, kde nastoupil mladý Wiesner a Chipciu se posunul před něj do zálohy.

Šanci si ovšem Radův tým nevypracoval, kdežto domácí ano. Tettehovu ránu vyrazil brankář Hrubý na roh, Stanciu z přímého kopu jeho svatyni jen těsně minul. Ve 22. minutě Plavšič vybídl ke skórování Tetteha, jeho hlavičku směřující do sítě však gólman Hrubý skvěle vyškrábl.

Do vedení mohl jít i Jablonec, když Costa tečoval Trávníkovu střelu do protipohybu gólmana a Nita zkrotil míč s velkými problémy.

Začátek druhého poločasu byl hodně rozháraný, Sparta se nemohla dostat do pořádného tempa. Až v 66. minutě Pulkrab po Wiesnerově centru trefil hlavou tyč. Chvíli se hrálo dál, pak ale rozhodčí Královec dostal pokyn prostudovat video a za zákrok Trávníka na Pulkraba nařídil penaltu pro Spartu. Míč si vzal kapitán Stanciu, ale selhal. Jeho lajdácký pokus skvěle chytající Hrubý vyrazil.

Zahozená penalta s domácími evidentně zacloumala a až do konce zápasu nedokázali zareagovat. Výroční zápas zpackali se vším všudy. A to ještě mohli být rádi, že Lischkovu nebezpečnou hlavičku Nita lapil.

Fotbalová liga - 16. kolo:
Sparta Praha - FK Jablonec 0:0
Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hájek - Franěk (video). ŽK: Frýdek, Čivič - Sobol. Diváci: 11 604.
Sparta: Nita - Wiesner (78. Vukadinovič), Radakovič, Costa, Čivič - Chipciu, Stanciu, Frýdek, Plavšič (62. Vatajelu) - Pulkrab (76. Šural), Tetteh. Trenér: Ščasný.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Břečka, Lischka, Hanousek - Hübschman - Jovovič (46. Kratochvíl, 63. Kubista), Trávník, Považanec, Sobol (82. Chramosta) - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: