Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 1:5Další pardubický propadák, Dynamo doma dostalo lekci od Zlína

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Ondráček 0 : 1
20. Žižka 0 : 2
32. Marosz 1 : 2
45. Popelka 1 : 3
57. Sedláček 1 : 4
60. Řezníček 1 : 5
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Pardubic prohráli v úterním dohrávaném utkání 22. kola extraligy doma se Zlínem 1:5 a připsali si šestou porážku v řadě. Pardubický tým je v tabulce dál předposlední s 21 body, zlínští Berani jsou s 33 body sedmí.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Zlína se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Pardubice šly do zápasu v pozici týmu, který prohrál pět utkání v řadě. A ani domácí duel se Zlínem nezačal pro Perníkáře dobře. Už v šesté minutě skóroval Ondráček a Berani vedli. A když hosté pár desítek sekund před první přestávkou udeřili podruhé, vypadalo to s pardubickými nadějemi bídně.

Krátce po polovině zápasu se ale prosadil při přesilové hře Marosz a pardubický led zasypaly plyšové hračky pro děti. To však byla jediná radost pro domácí hráče i fanoušky.

Na začátku třetí části hry však uklidnil hosty Popelka, jenž poslal z rohu puk na branku, a gólman Klouček se po hrubé chybě červenal, když touš propustil do sítě. Další gólovou ránu pak Pardubicím zasadil v 57. minutě Sedláček. Domácí tým pak ještě zkusil odvolat brankáře, jenže do odkryté klece skóroval Řezníček a podtrhl výhru Zlína 5:1.

Dohrávka 22. kola hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - PSG Berani Zlín 1:5 (0:2, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 32. Marosz (Skokan, P. Sýkora) - 6. J. Ondráček (Fořt, Freibergs), 20. Žižka (Fořt, Kubiš), 45. Popelka (Werbik), 57. P. Sedláček (Poletín, E. Kulda), 60. Řezníček. Rozhodčí: Hradil, Pražák - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 8:5, navíc Cardwell - E. Kulda oba 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6222.
Pardubice: M. Klouček - Děrvuk, Hrabal, Cardwell, Wishart, Trončinský, Holland - M. Procházka, Marosz, Vondráček - P. Sýkora, Welsh, Rolinek - Skokan, Bubela, Machala - Mandát, Dušek, Kusý - od 21. navíc S. Treille. Trenéři: Kopřiva, P. Marek a Janecký.
Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Okál, Honejsek, Lakatoš - E. Kulda, P. Sedláček, Poletín - Šlahař, Popelka, Werbik. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec