Hlavní obsah

Phoenix vyhrál v NBA popatnácté za sebou a má klubový rekord

Basketbalisté Phoenixu prodloužili na patnáct zápasů svou vítěznou sérii, která je nejdelší v zámořské NBA po téměř sedmi letech. V úterý večer nezastavili rozjeté Suns ani hráči Toronta, kteří na palubovce aktuálně druhého nejlepšího týmu ligy prohráli 98:115.

Článek

Ve Phoenixu tak mohou slavit nový klubový rekord, k historicky nejdelší vítězné šňůře ale mají daleko. Tu drží basketbalisté Los Angeles Lakers, kteří na začátku 70. let nenašli přemožitele v 33 duelech. A právě Lakers prokázali i naposledy nejstabilnější formu, když v březnu 2000 vyhráli devatenáctkrát za sebou.

"No a co to ve skutečnosti znamená? Moc ne," poznamenal k rekordní šňůře rozehrávač Steve Nash. "Každopádně je to příjemné, úspěch. Mohli bychom na sebe být hrdí, ale je potřeba si uvědomit, že to opravdu nic neznamená," dodal nejlepší nahrávač ligy, který si v úterý připsal dalších 15 asistencí. O hlavní střelecký příděl Phoenixu se postaral Amare Stoudemire, autor 28 bodů.

Zápas s Torontem měl domácí tým od začátku pod kontrolou, a když jeho náskok v třetí čtvrtině narostl až na 27 bodů, mohly největší opory spokojeně usednout na lavičku. Na dvouciferný bodový součet se dostalo hned šest hráčů. Podle pozorovatelů Stoudemire odehrál nejlepší zápas od dvou operací kolen v uplynulé sezoně.

Na vítězné vlně se vezou i basketbalisté Chicaga, kteří proti Lakers zaznamenali dvanáctou výhru z třinácti pokusů. Proti jednomu z nejlepších týmů Západní konference se vytáhl rodák ze Súdánu Luol Deng, autor 23 bodů a dvanácti doskoků, hostující hvězdu Kobeho Bryanta zastínil i Angličan Ben Gordon. Bryant po roce nedohrál zápas kvůli osobním chybám, fauly ho donutily opustit palubovku v poslední minutě.

Výsledky:
Phoenix - Toronto 115:98, Chicago - LA Lakers 94:89.

Reklama