Hlavní obsah

Hradec Králové - Plzeň 2:4Plzeň rozhodla o výhře v první třetině, zářil gólman Milčakov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Vopelka 1 : 0
4. Němec 1 : 1
11. Allen 1 : 2
11. Jones 1 : 3
44. Piché 2 : 3
60. Gulaš 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové prohráli ve 23. kole extraligy s Plzní 2:4. Západočeši tak proti Moutfieldu uspěli po třech prohrách. Tři góly hosté vstřelili v první třetině, poslední přidali při power play. Velkou zásluhu na výhře hostů měl brankář Dmitrij Milčakov, který si připsal 40 zákroků.

Foto: David Taneček, ČTK

Milan Gulaš (uprostřed) z Plzně oslavuje se spoluhráči gól.

Článek

Hradec, povzbuzen posledními domácími výsledky, měl přitom bleskový vstup do zápasu. Hned v úvodní minutě tečoval Pichého nahození nebezpečně Smoleňák, gólman Milčakov, který dostal tentokrát přednost před Frodlem, ale zasáhl. Ve 2. minutě už to nezvládl a za záda mu prošel Vopelkův pokus z úhlu.

Domácí pohoda však netrvala dlouho. O dvě minuty později poslal famózní přihrávku Denis Kindl Němcovi, který překonal Pavelku. Pravá pohroma pro Mountfield přišla v jedenácté minutě. Hosté skórovali dvakrát během 27 vteřin. Nejprve Allen využil výbornou Gulašovu akci, poté Jones prostřelil shluk těl a hokejek před Pavelkou.

Plzeň v těch chvílích asi dostala odměnu za perfektní Čerešňákovo gesto z 8. minuty. Obránce opravil rozhodčí, kteří chtěli vyloučit jednoho z domácích po zákroku na něj. Plzeňský bek je ale zastavil.

Vynikající Milčakov držel Plzeň

Ve druhé třetině se hrál podobně jako v té první velmi rušný hokej. Hradečtí se snažili o vyrovnání, jenže nemohli překonat Milčakova. Běloruský gólman chytal výborně. Velké možnosti měli Smoleňák, Bičevskis, Dragoun a dvakrát Rákos. Ani jeden z nich v souboji s Milčakovem neuspěl. Ve 38. minutě netrefil Lessio z dorážky prázdnou plzeňskou branku.

Ve třetí části Mountfield dál pokračoval v náporu. Byl jasně střelecky aktivnější, ke kontaktní brance mu pomohla přesilovka. Kanadský obránce Piché v ní ve 44. minutě vstřelil první gól v hradeckém dresu. Hosté hru vyrovnali, přesto se Hradečtí dostali dvě minuty před koncem k power play. V ní přišlo definitivní rozhodnutí, sedm vteřin před koncem se prosadil Gulaš.

23. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 2:4 (1:3, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Vopelka, 44. Piché (Smoleňák, Koukal) - 4. V. Němec (D. Kindl), 11. Allen (Gulaš, Stach), 11. Jones, 60. Gulaš (Kracík). Rozhodčí: Úlehla, Pražák - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4776.
Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Piché, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, Lessio - Bezúch, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, M. Chalupa - Vopelka, Dragoun, Rákos. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.
Plzeň: Milčakov - Jones, J. Kindl, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Allen, Kaňák - Gulaš, Stach, Indrák - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata: