Hlavní obsah

Zlín - Chomutov 3:2 SNDomácí smazali dvoubrankovou ztrátu, v nájezdech nedali Pirátům šanci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Klhůfek 0 : 1
33. Jank 0 : 2
38. Ondráček 1 : 2
55. Valenta 2 : 2
65. Kulda (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Zlína dokázali ve 23. kole extraligy otočit vývoj zápasu proti Chomutovu a vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech. Poslední Piráti přitom ve Zlíně vedli 2:0, druhou výhru na kluzištích soupeřů v sezoně ale nepřidali.

Článek

V úvodu duelu měl šanci Flemming, proti jeho ráně ale gólman Sedláček zasáhl. Následně si sice zahráli domácí přesilovou hru, v té ale branku Peterse ohrozit nedokázali.

Jako první se tak prosadili hosté. V 9. minutě otevřel skóre bývalý zlínský útočník Klhůfek, jenž dorazil do sítě pokus Valacha. Asistenci si při jeho trefě připsal i Peters.

Do druhé třetiny vstupovali domácí v početní výhodě, přesilovku ale nevyužili a jejich kombinace vázly i po návratu Valacha na led. Chomutov byl v nijak oslnivé hře o něco lepším týmem. Piráti sice promarnili dvě početní výhody, Sedláček vychytal šance Marjamäkiho i Valacha, ve 33. minutě už ale kapituloval. Z mezikruží vypálil úspěšně Jank.

Domácí snížili v oslabení

Hosté ale dvougólové vedení do přestávky neudrželi. Berani ač hráli oslabení, dokázali snížit poté, co přečíslení Lakatoše s Ondráčkem zakončil brankou druhý jmenovaný.

Mdlé dvě třetiny vynahradila alespoň částečně ta třetí. Obě mužstva si vypracovaly své šance, snad největší měl Pirát Klhůfek, svou druhou branku v utkání ale sám před Sedláčkem nepřidal.

Když sedm minut před koncem normální hrací doby putoval na trestnou lavici zlínský Okál, vypadalo to s nadějemi domácích špatně. Síly se ale po zbytečném faulu Flemminga vyrovnaly. A stejně tak se ve hře čtyři na čtyři vyrovnalo skóre. Na modré čáře napřáhl Valenta a zaznamenal svou první trefu sezóny.

Vítěze tak určily až samostatné nájezdy, ve kterých domácí vyhráli po čtvrté sérii 3:1. Vítěznou trefu si připsal Edgars Kulda. Pirátům tak ani značná střelecká převaha (32:17) nepomohla k vítězství.

23. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - Piráti Chomutov 3:2 po sam. náj. (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 38. J. Ondráček (Lakatoš, Žižka), 55. Valenta (Lakatoš), rozhodující nájezd E. Kulda - 9. Klhůfek (Valach, Peters), 33. Jank (Duda, J. Stránský). Rozhodčí: Mrkva, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:5, navíc Okál (Zlín) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3540.
Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Okál, P. Sedláček, Lakatoš - Šlahař, Popelka, Honejsek - E. Kulda, Fryšara, Poletín. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Klhůfek, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - Havel, Hanták, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín