Hlavní obsah

Real Madrid - Valencie 2:0Real si poradil s Valencií. Hostující bek hlavičkoval do vlastní branky

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid vyhráli ve 14. kole španělské ligy nad Valencií 2:0 a posunuli se na páté místo před Espaňol, který prohrál 0:3 na hřišti Getafe. Celta Vigo porazila doma Huescu 2:0 brankami útočníka Iaga Aspase, který se s deseti góly dotáhl na nejlepšího střelce La Ligy Christiana Stuaniho z Girony.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Fotbalisté Realu se radují z branky

Článek

Real si proti nejlepší defenzivě španělské ligy v prvním poločase mnoho šancí nevytvořil. Přesto se ujal vedení už v osmé minutě, kdy si Carvajalův centr nešťastně srazil hlavou do vlastní sítě záložník Wass.

Valencie mohla vyrovnat na začátku druhého poločasu, ale Mina ve vyložené šanci sám před Courtoisem přestřelil bránu. Krátce poté stáhl trenér Santiago Solari ze hřiště nevýrazného Balea, kterého nahradil Asensio. Velšský křídelní hráč nedal v La Lize gól v desátém utkání v řadě, což je jeho nejdelší série. Vítězství "Bílého baletu" potvrdil až v 83. minutě Vázquez.

Celty popáté pokořil hranici deseti branek

Aspas vstřelil úvodní gól v 38. minutě, kdy zužitkoval Mallovu přihrávku před prázdnou branku. Pojistku přidal v 77. minutě po rychlém brejku. Kanonýr Celty pokořil popáté za sebou hranici deseti branek v jedné ligové sezoně.

Vigo se po zisku tří bodů posunulo v tabulce na 12. místo. Huesca čeká na vítězství už 13 zápasů a zůstala poslední.

Skóre zápasu mezi Getafe a Espaňolem otevřel v 55. minutě střelou z otočky Molina. Následně zvýšil po chybě obrany a přečíslení Mata a na konečných 3:0 upravil v 80. minutě Antunes.

Espaňol po skvělém vstupu do soutěže potřetí za sebou prohrál a propadl se na šesté místo. Getafe má jen o bod méně.

14. kolo La ligy
Real Madrid - Valencia 2:0
Branka: 8. Vass (vlastní), 83. Lucas
Vigo - Huesca 2:0
Branky: 38. a 77. Aspas
Valladolid - Leganés 2:4
Branky: 50. Toni, 90.+3 Ünal - 66. a 75. Carrillo, 11. Siovas, 42. Osca
Getafe - Espaňol Barcelona 3:0
Branky: 55. Molina, 65. Mata, 80. Antunes

Reklama

Související témata: