Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 1:4Další facka pro Perníkáře, prohráli osmý zápas v řadě. Hanáci znovu slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Ostřížek 0 : 1
19. Nahodil 0 : 2
38. Bubela 1 : 2
38. Jergl 1 : 3
59. Irgl 1 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Olomouce vyhráli ve 24. extraligovém kole na ledě Pardubic 4:1 a připsali si pátou výhru za sebou. Hanáci k vítězství nakročili už v první části, kterou po brankách Davida Ostřížka a Lukáše Nahodila vyhrála 2:0. Dynamo dokázalo jen v závěru druhé třetiny snížit na 1:3, na obrat ale nemělo síly a připsalo si už osmou porážku v řadě. Z toho posledních pět utkání Východočeši nebodovali.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

František Skladaný z Olomouce a Rostislav Marosz z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Rozjetá Olomouc potvrzovala od začátku dobrou formu a v první třetině svého soupeře přehrávala. Do vedení jí pomohla čtyřminutová přesilovka, kterou zužitkoval ranou z mezikruží Ostřížek.

Dynamo se trápilo při přechodu středního pásma a Lukáše v brance hostujícího týmu pořádně neohrozilo ani při přesilovce. Naopak chvíli před pauzou zvýšil na dvoubrankový rozdíl bývalý pardubický útočník Nahodil.

Pardubice soupeře zatlačilo

Ve druhé části už to bylo o něčem jiném. Dynamo přidalo a při zmatku před Lukášovou brankou bylo blízko ke snížení. Na druhé straně si Hamerlík poradil jak s šancí Irgla, tak s nebezpečnou dorážkou Ostřížka. Zápas celkově nabral na tempu a šance přicházely v krátkém sledu po sobě. Po rychlém protiútoku se neprosadil Miromanov.

Góly padaly až v závěru druhé dvacetiminutovky. Olomouc si znovu pomohla využitou přesilovkou. Skvělou práci odvedl clonící Knotek a Jergl ranou do horního růžku zvýšil náskok hostí. Tentokrát už Dynamo dokázalo reagovat. Za 32 vteřin se zblízka trefil Bubela a snížil. Situace mohla být pro Pardubice ještě příznivější, jenže Poulíček v závěru po úniku ze strany pálil jen do Lukáše.

Hanáci hlídali náskok

Vedení Olomouce mohl pojistit Irgl, ale ve velké šanci Hamerlíka neprostřelil. Dynamo mělo velkou šanci zdramatizovat ještě utkání ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách, ale víc než slabou střelu Procházky domácí nevyprodukovali.

Olomoučtí bránili náskok bez větších potíží a soupeře nepouštěli k soustavnému tlaku. Nic na tom nezměnila ani Bubelova rána z dobré pozice. Skóre definitivně upravil ranou do prázdné branky Irgl.

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 38. Bubela (Poulíček, Mandát) - 12. Ostřížek (J. Knotek), 19. Nahodil (Holec, Jergl), 38. Jergl (Dujsík, Ostřížek), 59. Irgl. Rozhodčí: Hribik, M. Sýkora - O. Polák, Rampír. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:2. Diváci: 6743.
Pardubice: Hamerlík - Děrvuk, Holland, Wishart, Miromanov, Štindl, Mikuš, od 21. navíc Budík - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Skokan, Bubela, Machala - Vondráček, Dušek, M. Procházka - Mandát, Welsh, Poulíček. Trenéři: Kopřiva, Marek a Janecký.
Olomouc: Lukáš - J. Galvas, Ondrušek, Švrček, Staněk, Jaroměřský, Dujsík - Irgl, Strapáč, Burian - Kotala, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Holec - Skladaný, Mráz, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články