Hlavní obsah

AS Řím - Inter 2:2Schick byl u remízy Římanů. AC Milán otočil zápas s Parmou

Milán
Aktualizováno

Fotbalisté AC Milán ve 14. kole italské ligy otočili domácí zápas s Parmou a vyhráli 2:1. Napravili tak předchozí dvě ztráty a dostali se na čtvrté místo tabulky před Lazio Řím. To překvapivě jen remizovalo 1:1 s posledním Chievem. V základní sestavě AS Řím opět nechyběl český reprezentant Patrik Schick, ani on ale nezabránil páté ztrátě z posledních šesti ligových zápasů při remíze 2:2 s Interem Milán. Ten se tak minimálně do pondělí posunul na druhé místo tabulky před Neapol.

Foto: Profimedia.cz

Patrik Schick

Článek

V sestavě AC oproti čtvrtečnímu duelu Evropské ligy chyběl český stoper Stefan Simič, který zůstal jen na lavičce. Jeho spoluhráči brzy po změně stran prohrávali po neubráněném rohovém kopu, ale už pět minut poté srovnal Cutrone a dvacet minut před koncem rozhodl Kessie z penalty za soupeřovu ruku ve vápně.

Římané v zápase s Interem dvakrát prohrávali. Nejprve srovnal Ünder střelou z dálky, v 73. minutě pak zařídil konečnou remízu Kolarov proměněnou penaltou za ruku protihráče ve vápně.

AS Řím, který 12. prosince zakončí základní skupinu Ligy mistrů zápasem v Plzni, nastoupil v sestavě: Olsen - Santon (70. Kluivert), Manolas, Juan Jesus, Kolarov - Florenzi, Cristante, Zaniolo (78. Perotti), N'Zonzi, Ünder (83. Pastore) - Schick.

Druhý římský celek Lazio obral o body devětatřicetiletý útočník Pellissier, který poslal Chievo do vedení a Lazio už stihlo jen srovnat. Pellissier tak potvrdil, že Lazio je jeho oblíbeným soupeřem, dal mu už osmý gól.

FC Turín rozhodl o výhře 2:1 nad Janovem v nastavení první půle. Hosté vedli, ale od 28. minuty hráli v deseti. Ve druhé nastavené minutě před pauzou nejprve srovnal střelou zpoza vápna Ansaldi. Domácí se pak hned opět vrhli do útoku, a než stihl sudí poslat týmy do kabin, musel písknout penaltu, kterou proměnil Belotti.

Italská fotbalová liga - 14. kolo:
AC Milán - Parma 2:1 (56. Cutrone, 71. Kessié z pen. - 50. Inglese)
FC Turín - FC Janov 2:1 (45.+2 Ansaldi, 45.+5 Belotti z pen. - 36. Kouamé)
Frosinone - Cagliari 1:1 (14. Cassata - 77. Farias)
Sassuolo - Udine 0:0
Chievo - Lazio Řím 1:1 (25. Pellissier - 66. Immobile)
AS Řím - Inter Milán 2:2 (52. Ünder, 74. Kolarov z pen. - 37. Baldé, 66. Icardi)

Reklama

Související témata: