Hlavní obsah

Chomutov - Karlovy Vary 1:3Piráti nestačili na Karlovy Vary a zůstávají poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Sičák 0 : 1
22. Růžička 1 : 1
39. Mikúš 1 : 2
60. Flek 1 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Chomutova podlehli v utkání 24. kola extraligy Karlovým Varům 1:3. Piráti nevyužili při prohře Pardubic s Olomoucí (1:4) další možnost odlepit se ode dna tabulky a prohráli potřetí za sebou. Energie dala naopak zapomenout na dvě vystoupení bez bodového zisku, z nichž jedním bylo sobotní domácí utkání se Spartou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Vladimír Růžička z Chomutova a brankář Karlových Varů Filip Novotný.

Článek
Fotogalerie

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří ale z rychlých protiútoků neudeřili. Nejprve Balán v situaci dva na jednoho selhal, krátce poté netrefil odkrytou část branky Flek, takže mohli zahrozit domácí. Tomica ani Růžička ale sami před bránou neuspěli. Piráti se navíc museli sami brzy bránit: Karlovarští využili první nabídnutou přesilovku zásluhou Sičáka a šli v 15. minutě do vedení.

Do druhého dějství se přenesla ještě část přesilovky, kterou využil individuální akcí jen pár vteřin před jejím vypršením Růžička a vyrovnal. Jelikož byl chomutovský střelec faulován, začala další výhoda pro domácí, které držel dobrými zákroky Peters. Další průběh byl protkán vyloučeními, což další gól nepřineslo. Až 100 vteřin před druhou přestávkou si Mikúšovu ránu srazila do sítě brankářská jednička Pirátů - 1:2.

V úvodu závěrečné třetiny měl Gríger před sebou úplně prázdnou bránu, ale trefil jen tyč. Srovnat mohli poté i Knot a v rychlém úniku Havel, ani jeden ale Novotného v brance hostů nedokázal propálit. Šest minut před koncem základní hrací doby přišlo vyloučení, které Energie nevyužila. V závěru tak musela dál bránit těsné vedení. Tříbodový zisk potvrdil při power play v podání Pirátů Flek.

24. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. V. Růžička ml. (Sklenář) - 15. Sičák (T. Mikúš, Kovačevič), 39. T. Mikúš (Roman Vlach, Plutnar), 60. Flek (T. Rachůnek, Šenkeřík). Rozhodčí: A. Jeřábek, Kika - Bryška, D. Klouček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 3647.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Klhůfek, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - Havel, Hanták, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, M. Rohan, Sičák, Kozák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Kohout, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín