Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 2:3Vondrkovy branky domácím nestačily, tři body bere Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Kulda 0 : 1
29. Gazda 0 : 2
32. Vondrka 1 : 2
35. Gazda 1 : 3
52. Vondrka 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Zlína porazili ve 24. kole extraligy Mladou Boleslav 3:2 a po třetí výhře v řadě se posunuli na sedmé místo tabulky. Hostům k výhře pomohly dvě branky a asistence obránce Daniela Gazdy, výborný výkon předvedl gólman Jakub Sedláček. Středočeši nedosáhli na body ani přes dvě branky v podání kapitána Michala Vondrky a jsou i nadále dvanáctí.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Branky Michala Vondrky na body nestačily

Článek

První třetina patřila domácím, kteří byli výrazně aktivnější, brankáře Sedláčka však překonat nedokázali. Nejblíže k otevření skóre byli Šťastný a Klepiš, ani oni však klíčového zlínského hráče nepřekonali.

Za úvodních 20 minut si Sedláček připsal 16 zákroků, jeho protějšek Krošelj jen tři. I slovinský gólman držel nulu, i když v osmé minutě skončil puk za jeho zády. Rozhodčí však po konzultaci s kolegou u videa branku Kubiše neuznali kvůli kopnutí bruslí.

V samotném závěru úvodní dvacetiminutovky se na ledě začalo jiskřit. Klepišův tvrdý atak na Fořta rozhodčí jako nepovolený neoznačili, se sirénou však Látal píchl hokejkou jednoho z hráčů soupeře a utkání pro něj předčasně skončilo.

Zlín se trefil v přesilovce

Zlín dlouhou přesilovku nesehrál ideálně, přesto se mu podařilo jednou skórovat. Gazdovu přihrávku využil Kulda a ve 23. minuty poslal hosty do vedení. Hned dvě velké šance měl následně Okál, nejprve jej ale vychytal Krošelj a poté přestřelil okrytou mladoboleslavskou branku. Hosté se však druhého gólu dočkali. Ve 29. minutě vyrazil Krošelj Gazdovu střelu před sebe a od Pláňka se puk odrazil zpět za jeho záda.

Až poté se prosadili i Středočeši. Chybu v rozehrávce využil po rychlé spolupráci první formace Vondrka a připsal si desátý gól v sezoně. Další šance však zlikvidoval Sedláček a místo vyrovnání přišel další zlínský gól. A opět se o něj postaral Gazda, který se prosadil střelou od modré čáry. Jedenadvacetiletý obránce přitom do dnešního dne čekal na premiérovou trefu v nejvyšší soutěži.

V závěru druhé třetiny mohl hosty přiblížit zisku tří bodů Popelka, jenže trefil jen tyč. I díky tomu mohli domácí utkání ještě více zdramatizovat. Při Gazdově vyloučení ještě Skalický nedokázal trefit prázdnou branku, při pobytu Okála na trestné lavici ale v 52. minutě snížil na 2:3 Vondrka. Vyrovnat se domácím již nepodařilo, i proto, že Orsava při power play z dobré pozice přestřelil.

24. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Vondrka (Klepiš, Skalický), 52. Vondrka (Žejdl, Klepiš) - 23. E. Kulda (Gazda, Lakatoš), 29. Gazda, 35. Gazda (Honejsek). Rozhodčí: Hejduk, Bejček - Malý, Ganger. Vyloučení: 1:5, navíc M. Látal (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 2354.
Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Kotvan, Dlapa, Jan Hanzlík, Němeček, Bernad, Eminger - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, Orsava - M. Látal, T. Knotek, P. Musil - Kousal, Najman, L. Pabiška. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.
Zlín: J. Sedláček - Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Gazda, Valenta, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Honejsek, Fryšara, Lakatoš - E. Kulda, P. Sedláček, Okál - Šlahař, Popelka, Poletín. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články