Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 2:3Boleslav rozhodla o výhře ve Vítkovicích 31 sekund před koncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Schleiss 1 : 0
33. Šťastný 1 : 1
40. Zdráhal 2 : 1
45. Musil 2 : 2
60. Vondrka 2 : 3
Záznam online reportáže

Ostrava
Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic prohráli v předehrávce 42. kola Tipsport extraligy na domácím ledě s Mladou Boleslaví 2:3. Doma sice dvakrát vedli, ale nakonec nezískali ani bod, když rozhodující trefu zaznamenal 31 sekund před koncem zkušený Michal Vondrka. Hosté tak přerušili sérii šesti porážek s Vítkovicemi ve vzájemných zápasech.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Patrik Zdráhal střílí druhou branku Vítkovic brankáři Mladé Boleslavi Gašperu Krošeljovi.

Článek
Fotogalerie

Středočechům se povedlo domácí zaskočit v úvodu aktivním přístupem a dobrým pohybem. Deset minut se hrálo v podstatě jen podle boleslavských not, ale příležitosti Strnada se Šťastným zlikvidoval Bartošák.

Ačkoliv se Vítkovice v úvodní dvacetiminutovce prakticky nedostaly do souvislejšího tlaku, v závěru si vytvořily dvě velké šance. Ale Schleiss nejprve po úniku s Romanem trefil Krošelje a v závěrečných sekundách jeho dorážku z brankoviště vykopl bruslí Orsava.

Ani lepší start druhé části Středočeši gólově nezužitkovali. Po Vondrkově sólu, které opět zmařil Bartošák, dokonce vítkovická střídačka sáhla k oddechovému času. A efekt se dostavil, protože zakrátko v přesilové hře Schleiss z úhlu zvedl kotouč přes ležícího Krošelje a Vítkovic vedly.

Jenže pouze 29 sekund. Šťastný dostal prostor v mezikruží a po Musilově přihrávce od mantinelu švihem vymetl horní růžek vítkovické branky. Konec prostředního dějství patřil domácím. Schleiss v další ze svých šancí sice Krošelje nepřekonal, ale v čase 39:10 založil brankář Bartošák pohotovým pasem rychlý kontr, který přesným švihem dokončil Zdráhal.

Boleslav se ale gólem do šatny nedala srazit a ve 45. minutě znovu srovnala zásluhou Musilovy teči v přesilové hře. Hosté byli za svou aktivitu nakonec sladce odplaceni v úplném závěru: v čase 59:29 Vondrka v přesilové hře doklepl puk do sítě a Vítkovice už nedokázaly zareagovat.

Předehrávka 42. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 32. Schleiss (Tybor, O. Roman), 40. P. Zdráhal (D. Květoň, Bartošák) - 33. D. Šťastný (P. Musil), 45. P. Musil (Pláněk, T. Knotek), 60. Vondrka (Pláněk, Skalický). Rozhodčí: Kika, Pešina - Bryška, Lučan. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:2. Diváci: 3339.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Šidlík, Gregorc, Baranka, J. Mrázek - Szturc, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, Schleiss - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Toman, Baláž, D. Květoň. Trenéři: Petr a Trnka.
Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Kotvan, Dlapa, Jan Hanzlík, Němeček, Bernad, Eminger - Vondrka, Žejdl, Skalický - D. Šťastný, P. Musil, Orsava - L. Pabiška, T. Knotek, Strnad - Flynn, Najman, Redlich. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: