Hlavní obsah

Brno - Frölunda 1:4Kometa šetřila opory, blíž do semifinále Ligy mistrů má Frölunda

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Köhler 1 : 0
20. Carlsson 1 : 1
21. Carlsson 1 : 2
28. Rosseli Olsen 1 : 3
31. Genoway 1 : 4
Záznam online reportáže

Brno
Aktualizováno

Hokejisté Komety Brno prohráli v úterním úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů na domácím ledě se švédskou Frölundou 1:4. Český šampion nastoupil bez řady hráčů základního kádru a třikrát inkasoval v oslabení. V odvetě na ledě soupeře, který je dvojnásobným vítězem soutěže, budou mít za týden co dohánět. Jediným střelcem Komety byl Bedřich Köhler.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Frölundy se radují z vyrovnávacího gólu na ledě Komety brno-. Zprava Chay Genoway, Patrik Carlsson, Joel Lundqvist, Joel Mustonen, Ryan Lasch. Vlevo je Michal Barinka z Brna.

Článek
Fotogalerie

Kometa v hodně omlazené sestavě, ve které bylo jen 13 hráčů základního kádru, nastoupila proti severskému mužstvu nabitém hvězdami sympaticky. V první třetině byla domácí družina herně lepší, stejně tak i co do počtu šancí. Svou převahu Jihomoravané přetavili i ve vedoucí branku, o kterou se v 10. minutě v přesilovce postaral Köhler.

Brno mohlo přidat i druhý gól, Dočekal ale nejprve z mezikruží těsně přestřelil a následně se ocitl zcela sám před švédskou brankou, jenže i v tomto případě nezamířil přesně. A tak přišel trest. Hosté využili první větší šanci. Šestadvacet vteřin před koncem první třetiny využil přesilovku Carlsson.

Hosté vstoupili v početní výhodě i do druhé třetiny a hned se rychle dostali do vedení. Dostála v brance Komety překonal opět Carlsson. Poté mohl vyrovnat Hruška a také Plášek, který trefil břevno a puk poskakoval po lajně. Rozhodčí avizovali, že se podívají na video, přičemž hra nadále pokračovala a Rosseli Olsen střelou mezi betony překonal Dostála. Video následně rozsoudilo, že místo vyrovnání švédský tým zvýšil své vedení. A ze strany hostů to nebylo vše. V další přesilovce se prosadil Genoway.

V závěru druhé třetiny mohl snížit Hruška, trestné střílení ale nevyužil. Brňané se poté snažili zápas zdramatizovat, vytvořili si mírnou převahu, ale výraznějších gólové šance ne. Jen Köhler trefil sedm minut před koncem horní tyč. Za týden v odvetě tak bude mít Frölunda v domácím prostředí luxusní náskok.

Čtvrtfinále play off hokejové Ligy mistrů - 1. zápas:
Kometa Brno - Frölunda Indians 1:4 (1:1, 0:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Köhler (R. Zohorna, Mikyska) - 20. Carlsson (J. Lundqvist, Rakhshani), 21. Carlsson (Lasch, Genoway), 28. Rosseli Olsen (Friberg, Mustonen), 31. Genoway (Lasch, Carlsson). Rozhodčí: Lemelin, Stricker (oba Švýc.) - J. Ondráček, Tošenovjan (oba ČR). Vyloučení: 8:6. Využití: 1:3. Diváci: 3390.
Brno: Dostál - Štencel, Schaus, Barinka, Mikyska, Malec, Kučeřík, Kowalczyk, Bartejs - Horký, J. Hruška, Mallet - Dočekal, R. Zohorna, Köhler - Plášek, Süss, Mlynář - Kusko, T. Král, Meluzín. Trenéři: L. Zábranský, Horáček, Oslizlo a Pokorný.
Frölunda: Gustafsson - Lindström, Sigalet, Grönlund, Genoway, Nörstebö, Ekbom, Moverare - J. Lundquist, Rakhshani, Lasch - Stalberg, Hjalmarsson, Carlsson - Pathrik Westerholm, Fagemo, Ponthus Westerholm - Friberg, Mustonen, Rosseli Olsen - Söderlund. Trenér: Rönnberg, Lundskog a Näslund.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec