Hlavní obsah

Skelleftea - Plzeň 3:3Hokejisté Plzně ztratili ve Švédsku tříbrankový náskok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Gulaš 0 : 1
26. Kantner 0 : 2
29. Kodýtek 0 : 3
48. Aaltonen 1 : 3
53. Lindstrom 2 : 3
58. Lindstrom 3 : 3
Záznam online reportáže

Skelleftea
Aktualizováno

Hokejisté Plzně sice vedli v úterním úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů na ledě švédského týmu Skelleftea 3:0, ale nakonec zápas dovedli jen k remíze 3:3. Český tým inkasoval všechny branky ve třetí třetině.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost plzeňských hokejistů po brance Milana Gulaše v utkání Ligy mistrů.

Článek

Západočeši v úvodu utkání přežili dvě oslabení a poté sami udeřili. Chybu v rozehrávce domácích využili Kantner s Gulašem, který bekhendem otevřel skóre. Vyrovnat mohl v 15. minutě Joakim Lindström, jeho tečovaná střela ale skončila na brankové konstrukci, což potvrdil i videorozhodčí.

Následně měly oba týmy několik slibných šancí, gólově se ale prosadil až ve 26. minutě Kantner, který využil zaváhání Noréna a se štěstím překonal Armalise. Další gól mohli přidat Stach a Vráblík, ujala se však až dorážka Kodýtka.

Jenže v závěrečné dvacetiminutovce hosté slibně rozehraný zápas ztratili. Ve 48. minutě překvapil Milčakova střelou na zadní tyč Aaltonen a domácí ožili. Finský útočník se o pět minut později dostal do podobné situace, místo zakončení však přihrál volnému Linusi Lindströmovu, pro něhož nebyl problém trefit odkrytou branku. A to nebylo vše, Lindström dokázal na začátku 58. minuty i vyrovnat.

Čtvrtfinále play off hokejové Ligy mistrů - 1. zápas:
Skelleftea AIK - HC Škoda Plzeň 3:3 (0:1, 0:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 48. Aaltonen (Wingerli, Alm), 53. L. Lindström (Aaltonen), 58. L. Lindström (Granberg, Alm) - 12. Gulaš (Kantner), 26. Kantner, 29. Kodýtek (Kvasnička, P. Straka). Rozhodčí: Vikman, Heikkinen (oba Fin.) - Yletyienen, Käck (oba Švéd.). Vyloučení: 4:5. Bez využití.
Skelleftea: Armalis - Granberg, Djuse, Pudas, Norén, Berglund, Lindgren, Alm - Alvarez, Pettersson, Holloway - J. Lindström, M. Olimb, Möller - Ericsson, L. Lindström, Aaltonen - Hedberg, Sundsvik, Wingerli - Hedman. Trenéři: Samuelsson, Klockare a Robertsson.
Plzeň: Milčakov - Čerešňák, Kvasnička, Jones, Pulpán, Kaňák, Vráblík - Gulaš, Stach, Indrák - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko