Hlavní obsah

Baník - Bohemians 1905 2:0Ostrava góly z druhé půle udolala Bohemians 1905

MinutaMin. Tým Hráč Akce
69. Holzer 1 : 0
90. Stronati 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy porazili v 18. kole první ligy Bohemians 1905 2:0 a svého pražského soka zdolali ve všech třech vzájemných zápasech kalendářního roku bez obdržené branky. Vyrovnaný duel Baník zlomil lepší produktivitou, jeho góly vstřelili v 69. minutě Daniel Holzer a v závěru Patrizio Stronati. "Klokani" už sedm kol čekají na vítězství.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Martin Hašek ml. z Bohemians (vlevo) a Adam Jánoš z Baníku Ostrava v duelu 18. kola fotbalové ligy

Článek

Ostravě těsně před zápasem vypadl z mužstva zraněný kapitán Baroš, a i když se jí vrátil po karetním trestu Fillo, proti zodpovědně defenzivě hostů se prosazovala lopotně. Volej Hrubého z velkého vápna v 11. minutě vypadal sice zajímavě, ale míč těsně minul tyčku a pro Baník tím výčet gólových šancí v první půli v podstatě skončil.

Pražané podle předpokladů vsadili na obranu a brejky. Prostor pro několik kontrů jim Baník v první půli i otevřel, ale Bohemians žádný vinou nepřesné finální fáze nedohráli do koncovky. Výsledkem všeho byl fotbal, který se nejvíce zúžil na řadu fyzických soubojů mezi šestnáctkami.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Fanoušci Baníku během utkání s Bohemians.

Petr Sznapka

Stále zjevnější bylo, že zápas rozhodne jediná podařená akce. Aspirovat na ni mohla kombinace střídajících hostů Hilála s Reiterem, který však z gólové pozice přestřelil.

Ostravskou ofenzivu osvěžil po hodině hry příchod uzdraveného Diopa, díky němuž Baník udržel na hrotu více míčů. Rozhodující moment však zosnoval Holzer, který v 69. minutě z 26 metrů vypálil a Fryšták jeho projektil nedokázal zkrotit.

Pražané však s prázdnou odjet nemuseli. Domácí zlobil hlavně Reiter z pravé strany, ale i jeho další průnik skončil střelou nad. Když o centimetry přestřelil i Mašek, zůstaly body v Ostravě. Její výhru v poslední minutě hlavou po standardní situaci zpečetil Stronati.

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
Branka: 69. Holzer, 90. Stronati. Rozhodčí: Franěk - Blažek, Vlasjuk. ŽK: J. Šašinka, Jánoš - Reiter. Diváci: 8421.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo (75. Granečný), Jánoš, Hrubý, Holzer (84. Stáňa) - O. Šašinka, J. Šašinka (59. Diop). Trenér: Páník.
Bohemians 1905: Fryšták - Dostál, Krch, Šmíd, Bartek - Jindřišek - Záviška (59. Reiter), M. Hašek ml., F. Hašek (71. Mašek), Vodháněl - Nečas (53. Hilál). Trenér: M. Hašek st.

Reklama

Související témata: