Hlavní obsah

Bayern - Norimberk 3:0Bayern ovládl bavorské derby, Dortmund zase vestfálské. Kadeřábek nahrál na gól

Berlín

Bavorské derby mezi Bayernem a Norimberkem v rámci 14. kola německé ligy rozhodl dvěma góly v první půlhodině kanonýr Lewandowski. Nejprve se trefil hlavou, pak z dorážky a Bayern po čtyřech zápasech vyhrál domácí duel. Vestfálské derby ovládli fotbalisté Dortmundu, kteří vyhráli na hřišti rivala Schalke 2:1 a zůstávají neporažení. Pavel Kadeřábek odehrál celý zápas za Hoffenheim a přihrál na vyrovnávací gól při remíze 2:2 na hřišti Wolfsburgu. Hertha Berlín porazila na svém hřišti Frankfurt 1:0, Vladimír Darida zůstal celý zápas na domácí lavičce náhradníků.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Střelci gólů Bayernu Robert Lewandowski (vpravo) a Franck Ribéry se radují.

Článek
Fotogalerie

Trojnásobný nejlepší střelec bundesligy Lewandowski dal dva góly v jednom zápase už ve 42. utkání, lepší bilanci má pouze Gerd Müller (55).

Ve druhém poločase se po chybné rozehrávce brankáře Bredlowa dostal k dorážce Ribéry a vstřelil svůj první ligový gól v sezoně. Na posledních dvacet minut se dostal na hřiště i český záložník Norimberku Ondřej Petrák.

Sestřih utkání 14. kola Bundesligy Bayern - NorimberkVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Dortmund se dostal do vedení už v sedmé minutě, kdy Reus ve svém 150. bundesligovém utkání za Borussii našel z přímého kopu přesně hlavu Delaneyho a ten nedal Fährmannovi šanci. Dánský záložník se trefil poprvé po letním příchodu z Brém. Domácí vyrovnali po hodině hry z penalty po Reusově faulu. S přehledem ji proměnil Caligiuri.

Vypjatý závěr přinesl rozhodnutí v 74. minutě. Sancho rozjel akci v hloubi pole, narazil si se střídajícím Guerreirem a z úhlu poslal míč podél padajícího Fährmanna. Osmnáctiletý anglický talent je nejmladším hráčem Borussie, který zaznamenal šest bundesligových gólů v sezoně.

Sestřih utkání 14. kola Bundesligy Schalke 04 - DortmundVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Hoffenheim vedl na hřišti Wolfsburgu od čtvrté minuty zásluhou Belfodila, domácí ale slepenými góly vývoj otočili. V 28. minutě si Bičakčič srazil centr do vlastní branky, o tři minuty později skóroval Ginczek. Přesto si Hoffenheim nakonec odvezl z Volkswagen Areny bod za remízu. V 71. minutě vrátil Kadeřábek hlavou před bránu centr z levé strany a našel osamoceného Kramariče.

Hoffenheim neprohrál v lize sedm zápasů v řadě a je šestý. Wolfsburg ztrácí na dnešního soupeře z devátého místa tři body. Posunula se před něj Hertha, o jejíž výhře nad Frankfurtem rozhodl ve 40. minutě po rohovém kopu hlavou Grujič. Berlínský celek se bodově na soupeře dotáhl a zůstal za ním jen o skóre.

Sestřih utkání 14. kola Bundesligy Wolfsburg - HoffenheimVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Německá fotbalová liga - 14. kolo:
Bayern Mnichov - Norimberk 3:0 (9. a 27. Lewandowski, 56. Ribéry)
Freiburg - Lipsko 3:0 (12. Petersen, 45.+1 Waldschmidt, 52. Frantz)
Leverkusen - Augsburg 1:0 (75. Alario)
Schalke - Dortmund 1:2 (61. Caligiuri z pen. - 7. Delaney, 74. Sancho)
Wolfsburg - Hoffenheim 2:2 (28. vlastní Bičakčič, 31. Ginczek - 4. Belfodil, 71. Kramarič)
Hertha Berlín - Eintracht Frankfurt 1:0 (40. Grujič).

Reklama