Hlavní obsah

Chabarovsk - Astana 2:1Zohorna překvapil Hrachovinu a zajistil body Chabarovsku, dvěma góly zazářil Sekáč

Český reprezentační útočník Tomáš Zohorna z Chabarovsku rozhodl gólem v 58. minutě zápas Kontinentální hokejové ligy proti Barysu Astana. Domácí Amur zvítězil 2:1 a ukončil sérii pěti nezdarů, Zohorna si podruhé za sebou připsal dva body.

Článek

Astana záhy vedla, ale Amur pak v 15. minutě využil po pouhých sedmi vteřinách přesilovou hru a vyrovnal. Ruděnkovovi přihrál na gól na 1:1 právě Zohorna, který pak dvě minuty před koncem překvapil brankáře Hrachovinu nahozením puku z ostrého úhlu a utkání rozhodl.

Zohorna si připsal bilanci 1+1 ve třech z posledních čtyř zápasů KHL, v kterých vedl mužstvo Chabarovsku jako kapitán. Neprosadil se jen proti Jaroslavli.

Sekáč potvrdil formu

Dvěma góly potvrdil pozici nejlepšího českého střelce v KHL Jiří Sekáč. Šestadvacetiletý útočník Kazaně ve druhé třetině zápasu s Dinamem Riga poslal hostující tým do vedení 2:1, v úvodu poslední části pak 16. trefou v sezoně pečetil skóre na 3:1. Nejproduktivnější Čech v soutěži tak vylepšil svou bilanci na 31 bodů, na kontě má i 15 asistencí.

Čtvrtou výhru za sebou a druhou ve dvou dnech vychytal Jekatěrinburgu brankář Jakub Kovář, jenž si připsal 24 zákroků při vítězství Avtomobilistu 4:1 nad Spartakem Moskva. Třetí porážku ze čtyř utkání zaznamenali svěřenci Josefa Jandače z Magnitogorsku, kteří doma podlehli 2:3 Omsku.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Barys Astana 2:1 (T. Zohorna 1+1)
Jekatěrinburg - Spartak Moskva 4:1
Magnitogorsk - Omsk 2:3
Dinamo Minsk - Viťaz Podolsk 0:1
Dynamo Moskva - Petrohrad 0:2
HK Soči - Nižněkamsk 2:3 (za hosty Nestrašil 0+2, Polášek 0+1)
Nižnij Novgorod - Jaroslavl 4:2
Dinamo Riga - Kazaň 1:3 (za hosty Sekáč 2+0).

Reklama

Související témata: