Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Liberec 0:0Klokani v Ďolíčku zase neslavili, Slovan pálil jen do břevna

Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians 1905 nenašli recept na vítězství ani ve svém posledním zápase tohoto roku. S Libercem se v rámci 19. kola rozešli smírně 0:0 a čekání na tříbodový zisk v lize protáhli už na osm utkání.

Foto: Petr Horník, Právo

David Bartek z Bohemians 1905 bojuje o míč s Tomášem Malinským z Liberce.

Článek

Klokani nechali na lavičce náhradníků Nečase i bahrajnského střelce Júsufa a na hrotu se tak představil Mašek. Slovan zase postrádal s pěti góly nejlepšího střelce mužstva Potočného a také Ševčíka, jenž byl v minulém zápase s Opavou vyloučen.

Severočeši vstoupili do utkání svižně a brzy si vytvořili i první velkou šanci zápasu. Malinský načechral z pravé strany krásný balon do vápna a osamocený Oršula hlavou protáhl Fryštáka, který konečky prstů balon vyrazil.

Žádná fotbalová hitparáda se ale jinak v první půli nekonala. Diváci sledovali hlavně boj a vyložených příležitostí bylo jako šafránu. Pražané nedotáhli do konce několik slibných akcí, i díky dobře fungující defenzívě soupeře. Té dělal problémy rychlonohý Reiter, jenže finální přihrávka se mu nedařila. Ochozy v Ďolíčku potěšili borci v zelenobílých dresech ve 21. minutě. Po rychlé akci předložil Vodháněl míč Martinu Haškovi, jeho střelu ale hosté zblokovali na roh.

Bohemians dál vyhlížejí domácí výhru

Do kabin však mohli odcházet s lepší náladou Liberečtí. Malinský v samém závěru první půle napřáhl a krásnou ranou orazítkoval břevno!

Po změně stran domácí přidali a ve 47. minutě je málem rozjásal Martin Hašek. Jeho ránu však bravurně vytěsnil Nguyen. Dobrou možnost měl i Mašek, ale z přímého volného kopu kousek zamířil nad.

Slovanu se povedlo nápor Klokanů postupně otupit a v 71. minutě byl blízko gólu. Aarons se pokusil o lob, jenže míč přeletěl i bránu. Velkou šanci měl také Karafiát, který ale trefil jen v ofsajdu stojícího spoluhráče. Gólu se více než tři tisíce fanoušků v chladném počasí nedočkali, Bohemians tak dál vyhlížejí domácí výhru, z které se naposledy těšili v prvním kole proti Slovácku.

Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Julínek - Podaný, Pfeifer - Adam (video). ŽK: Martin Hašek ml., Krch - Breite, Koscelník, Oscar. Diváci: 3041.
Fryšták - Dostál, Krch, Šmíd, Bartek - Jindřišek - Reiter, Martin Hašek ml., Vodháněl (90. Vaníček) - F. Hašek (46. Koubek) - Mašek (67. Hilál). Trenér: Martin Hašek st.
Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula - Malinský, Breite, Oscar, Aarons (90. Fukala) - Pázler (67. Mashike Sukisa), Oršula (76. Nešický). Trenér: Hornyák.

Reklama

Související témata: