Hlavní obsah

Opava - Ml.Boleslav 2:1Opava porazila Mladou Boleslav a přeskočila ji v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Smola 1 : 0
62. Kuzmanovič 2 : 0
76. Komličenko 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Opavy v závěrečném 19. kole podzimní části první ligy porazili doma Mladou Boleslav 2:1 góly Tomáše Smoly a Nemanji Kuzmanoviče. Za hosty jen snižoval Nikolaj Komličenko, který je s 18 góly nejlepším střelcem soutěže. Slezský nováček tak přezimuje na devátém místě tabulky o bod právě před Boleslaví. Ta z posledních tří zápasů vytěžila jen bod.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Tomáš Smola běží oslavovat svůj gól k fanouškům Opavy.

Článek

Opava, která se chtěla Boleslavi pomstít za srpnovou porážku 1:6, doma rychle udeřila. Už ve čtvrté minutě Hrabinův centr sklepl Kuzmanovič na Smolu a ten se trefil ve třetím z posledních pěti duelů. Chvíli na to centr mířící opět na Smolu vyrazil brankář Šeda.

V 10. minutě poprvé zahrozili i hosté, ale Přikrylův nečekaný pokus z přímého kopu chytil brankář Fendrich. Jinak ale byla aktivnější Opava, ale Řezníček, Kayamba ani Simerský neuspěli.

Po změně stran však začal zlobit nejlepší střelec ligy Komličenko. Nejprve hlavičkoval nad a pak po úniku zamířil vedle. Udeřila tak opět Opava a prsty v tom měli opět hlavní aktéři jak při první trefě, jen v obráceném pořadí. Centr z levé strany sklepl Smola na vápno a Kuzmanovič nechytatelnou střelou do šibenice zvýšil.

Mladou Boleslav vrátil čtvrt hodiny před koncem do hry Komličenko. Ruský útočník utekl obraně a těsně před brankářem dloubl míč, který se snesl do branky. Pro Komličenka to byl už 18. zásah v sezoně.

Pět minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Zavadil, ale jeho tečovaný přímý kop vytáhl brankář Šeda.

19. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
Branka: 4. Smola, 62. Kuzmanovič - 75. Komličenko. Rozhodčí: Orel - Pochylý, Novák. ŽK: Svozil, Simerský, Hrabina, Smola - Hůlka, Komličenko, Mareš, Chaluš. Diváci: 3046.
Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Kayamba, Zavadil, Řezníček, Zapalač - Smola (89. Juřena), Kuzmanovič (82. Janetzký). Trenér: Kopecký.
M. Boleslav: Šeda - Pauschek (73. Novák), Chaluš, Hůlka, Mareš - Hubínek, Takács - Ladra, Džafič (31. Matějovský), Přikryl - Komličenko. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: