Hlavní obsah

Plzeň - Karviná 2:1Nejdřív exhibice, pak trochu obavy. Vítězné plzeňské loučení ale přece jen přišlo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kopic 1 : 0
33. Procházka 2 : 0
68. Ba Loua 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Plzeň by se nejspíš nezdráhala, kdyby fotbalový podzim pokračoval dál ve stejném tempu jako dosud. V adventním čase se naladila do vítězné tóniny, o čemž přesvědčila uprostřed týdne při loučení s Ligou mistrů a teď v neděli při ligovém loučení zase. Utkání s Karvinou totiž proměnila v první půli v exhibici, která byla jen otázkou skóre. A i když z ní domácí vytěžili pouze dvougólové vedení, nakonec partii k třem bodům dovedli. Teď budou už jen čekat, jak dopadne pondělní dohrávka Jablonce se Slavií, aby věděla, jak velké manko na Pražany budou muset na jaře dohánět.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Plzeňští fotbalisté se radují ze druhého gólu.

Článek
Fotogalerie

Ve středeční partii s římským AS se plzeňský Kovařík pořádně namlsal. Nejenže dal Italům gól, ale i v druhém měl prsty. Pochopitelně že narostl, a i v partii s Karvinou chtěl rozehřát zmrzlé diváky. Už po sedmi minutách se mu to povedlo, neboť splatil Kopicovi jeho středeční excelentní přihrávku a vyzval ho, aby pohodlně otevřel skóre.

Rychlé vedení samozřejmě domácí uklidnilo, takže měli od samého začátku jasně navrch a soupeře přehrávali ve všech směrech. Karviná totiž přílišný odpor nekladla... Dopředu se prakticky neodvážila vyrazit, její záloha úplně vyklidila střed hřiště, nedůsledná a nedůrazná obrana, které dělal problém i pouhý odkop od vlastní brány, byla průchozí až neskutečně.

Chorý, Čermák, ale i Hubník či Procházka proto měli při permanentním náporu Viktorie hned několik šancí plzeňské vedení pojistit, ale buď pálili nepřesně, nebo si s jejich pokusy poradil gólman Berkovec, jenž jako jeden z mála držel vratkou karvinskou mezinárodní kocábku nad vodou.

Po půlhodině však plachtil vzduchem marně... Proti excelentně kopnutému trestnému kopu Procházky neměl nárok, takže v tu chvíli sklopil hlavu on, stejně jako slovenský kouč na lavičce Karviné Hrnčár.

Karviná ve druhém poločase využila více volnosti

Zápas mající už beztak jednostranný průběh se změnil v exhibici, při níž hosté už jen čekali na další rány z milosti. Procházka jim ji mohl zasadit, ale jeho rána jen otřásla brankovou konstrukcí, přičemž následná šla těsně vedle.

Po změně stran už Plzeň nikam nespěchala a spokojovala se jen s kontrolováním dvoubrankového náskoku. Karviná, která mimochodem vyslala první přímou střelu na bránu Hrušky až ve 43. min. zásluhou Guby, tak měla víc prostoru i volnosti, čehož domácí obranou zapomenutý Ba Loua využil ke zkorigování výsledku a zdramatizování závěru zápasu.

Ovšem jen částečného, protože u čestné trefy legionáře z Pobřeží slonoviny zůstalo, neboť Vrbův tým už další komplikace nepřipustil.

19. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - MFK Karviná 2:1 (2:0)
Branky: 7. Kopic, 33. Procházka - 68. Ba Loua. Rozhodčí: Pechanec - Melichar, Hock - Franěk (video). ŽK: Hubník (Plzeň). Diváci: 5521.
Plzeň: Hruška - Havel, Pernica, Hubník, Limberský - Hrošovský, Procházka (66. Hořava) - Kopic (90.+1 Ekpai), Čermák, Kovařík - Chorý (84. Řezníček). Trenér: Vrba.
Karviná: Berkovec - Čolič, Krivák, Janečka, Moravec - Budínský, Smrž (65. Mertelj), Ba Loua - Galuška, Ramírez (77. Dramé), Guba (86. Lingr). Trenér: Hrnčár.

Reklama

Související témata: