Hlavní obsah

Düsseldorf - Dortmund 2:1Düsseldorf ukončil bundesligovou neporazitelnost Dortmundu

Belín
Aktualizováno

Fotbalisté Düsseldorfu ukončili neporazitelnost Dortmundu v bundeslize. Tým z konce tabulky v 16. kole porazil doma suverénního lídra soutěže 2:1. Náskok Borussie v čele tabulky se zmenšil na šest bodů, protože jeden z jejích pronásledovatelů Mönchengladbach zvítězil 2:0 nad Norimberkem a poprvé v klubové historii udržel v celé první polovině soutěže stoprocentní bilanci na vlastním stadionu.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Düsseldorfský Marcel Sobottka (vlevo) v souboji s Marco Reusem z Dortmundu.

Článek

Již jistý podzimní mistr Dortmund nebyl na hřišti nováčka soutěže odměněn za aktivitu a po gólech Dodiho Lukebakia a Jeana Zimmera prohrával po necelé hodině hry 0:2.

Španělský útočník Paco Alcácer si jako náhradník v 81. minutě dvanáctým gólem v sezoně upevnil pozici v čele tabulky střelců, ale víc už hosté zápas nezdramatizovali. Düsseldorf po druhé výhře za sebou opustil sestupové pozice.

Hráči Mönchengladbachu se proti předposlednímu Norimberku také dlouho nedokázali prosadit a před přestávkou zahodili i penaltu, přesto nakonec i osmý domácí zápas proměnili v tříbodový zisk.

Těsně po pauze o tom rozhodl belgický záložník Thorgan Hazard, který devátým gólem v sezoně napravil své selhání při exekuci pokutového kopu z 45. minuty, kdy přestřelil branku. V závěru výhru pojistil francouzský útočník Alassane Pléa.

Norimberk čeká v lize na výhru už deset zápasů a nic na tom nezměnil ani Ondřej Petrák v základní sestavě. Vítězství vybojoval francký klub naposledy na konci září a ve středu jej Hannover může poslat na dno tabulky.

Německá fotbalová liga - 16. kolo:
Mönchengladbach - Norimberk 2:0 (47. T. Hazard, 86. Pléa)
Düsseldorf - Dortmund 2:1 (22. Lukebakio, 56. Zimmer - 81. Alcácer)
Hertha Berlín - Augsburg 2:2 (28. Leckie, 31. Duda - 8. Hinteregger, 39. Ku Ča-čchol)
Wolfsburg - Stuttgart 2:0 (24. Guilavogui, 44. Weghorst).

Reklama