Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 7:3Plzeň po čtyřech gólech v úvodních 11 minutách vysoko porazila Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kovář 1 : 0
2. Indrák 2 : 0
11. Jones 3 : 0
11. Allen 4 : 0
14. Kvapil 4 : 1
17. Birner 4 : 2
36. Kodýtek 5 : 2
44. Gulaš 6 : 2
55. Krenželok 6 : 3
58. Němec 7 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 27. kole extraligy Liberec 7:3 a vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. Škoda si již v úvodních 11 minutách vypracovali čtyřbrankový náskok, Severočeši sice stačili do konce divoké první třetiny snížit na 2:4, ale ke kontaktní brance se v dalším průběhu nepřiblížili.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jan Kovář z Plzně se raduje z vítězného utkání - ilustrační foto.

Článek

Plzeňský tým táhl Milan Gulaš, jenž si připsal gól a dvě asistence. Na druhé straně díky vstřelené brance již ve 23. utkání v řadě bodoval Marek Kvapil. Bílým Tygrům se v poslední době nedaří v arénách soupeřů, prohráli venku pošesté v řadě.

Domácím vyšel dokonale vstup do utkání - již po 25 vteřinách našel Gulaš přihrávkou zpoza branky skórujícího Kováře. Neuběhla ani druhá minuta a elitní útok Indiánů udeřil znovu, když zaváhání liberecké defenzivy při rozehrávce potrestal trefou z mezikruží na 2:0 Indrák. Kouč Bílých Tygrů Pešán si vzal oddechový čas a krátce po něm zahrozil rychlou střelou Kvapil.

Směrem dopředu ale zůstali nebezpečnější ve velké rychlosti kombinující domácí, Eberle ještě v dobré pozici přestřelil. V 11. minutě během přesilovky už Jones přidal tvrdou ranou od modré čáry třetí branku. Vzápětí v gólové pozici neuspěl proti pozornému Frodlovi Birner a z protiútoku se štěstím zvýšil na 4:0 Allen, čímž vyhnal Willa z branky.

Hosté se zvedli a nejproduktivnější hráč extraligy Kvapil se prosadil střelou mezi betony. Poté jen za cenu trestného střílení zastavil Stříteský unikajícího Gulaše. Při jeho penaltě náhradníka v liberecké brance Schwarze zachránila pravá tyčka a naopak v závěru rušné první třetiny snížil Birner šikovnou tečí Valského nahození na 2:4.

Prostřední část nabídla vyrovnanější obraz hry. Indiáni na jejím začátku přes šance Gulaše s Kovářem nevyužili početní výhodu a naopak po jejím skončení Redenbach v samostatném úniku bekhendem zakončil nad. Před polovinou zápasu po náporu Bílých Tygrů pálil nekrytý Ševc, jenže Frodl svým levým betonem stačil svůj tým uchránit od kontaktního gólu soupeře. Ve 36. minutě právě při vyloučení Ševce po přesné nabídce od Gulaše zvýšil Kodýtek z pravého kruhu svou první trefou v sezoně na 5:2.

Definitivně liberecký odpor zlomil ve 44. minutě Gulaš, který pohotovou střelou přidal šestý gól. Frustrované hosty za chvíli od další pohromy zachránila levá tyčka po přesilovkové teči Kováře. Rozjetí domácí své akce až příliš přehrávali a v 55. minutě se po spolupráci s Valským zblízka prosadil Krenželok. V závěru na konečných 7:3 upravil únikem zakončeným bekhendovým blafákem Němec a Indiáni oslavili již čtvrtou domácí výhru nad Libercem za sebou.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 7:3 (4:2, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Jan Kovář (Gulaš, Jones), 2. Indrák, 11. Jones (V. Němec, Kratěna), 11. Allen (Eberle, P. Straka), 36. Kodýtek (Gulaš, Pulpán), 44. Gulaš (Jan Kovář, Stach), 58. V. Němec - 14. M. Kvapil, 17. Birner (Valský, L. Hudáček), 55. L. Krenželok (Valský). Rozhodčí: Jeřábek, Kika - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:7, navíc Indrák (Plzeň) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4231.
Plzeň: D. Frodl - Jones, J. Kindl, Kaňák, Allen, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Jan Kovář, Indrák - Kratěna, Kracík, Stach - D. Kindl, Preisinger, V. Němec - Eberle, Kodýtek, P. Straka - od 39. navíc Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík, J. Špaček a Pejchar.
Liberec: Will (11. Schwarz) - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc, od 36. navíc Havlín - L. Hudáček, Redenbach, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Valský, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, J. Vlach, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Reklama

Související témata: