Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 3:1Kvapil přišel o bodovou šňůru, Bílí Tygři přesto porazili Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Zachar 1 : 0
24. Jelínek 2 : 0
25. Filippi 3 : 0
27. Hovorka 3 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 28. kole extraligy na svém ledě Pardubice 3:1 a připsali si devátou domácí výhru v řadě. Bílí Tygři uspěli ve vzájemných zápasech poprvé po třech porážkách a drží se na druhém místě tabulky. Naopak poslední Dynamo prohrálo už dvanáctý zápas v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z gólu proti Pardubicím. Zleva Jan Ordoš, autor gólu Marek Zachar a Matěj Stříteský.

Článek

Gólem a asistencí se na libereckém vítězství podílel Tomáš Filippi. Nejproduktivnější hráč extraligy Marek Kvapil tentokrát v dresu Bílých Tygru vyšel naprázdno a jeho série s alespoň jedním bodem se tak zastavila na 23 zápasech.

Lepší vstup do utkání měl domácí Liberec a Kacetl musel být hned od počátku ve střehu. Nejprve v dobré šanci vychytal Ordoše, následně si na něj nepřišli ani Hanousek se Šmídem. Bílí Tygři však stupňovali svůj tlak a v deváté minutě se dostali do vedení. Stříteského ránu umě tečoval mezi Kacetlovy betony mladík Zachar.

Dynamo mohlo odpovědět hned vzápětí, Perret ale se svým blafákem neuspěl. Poté si Pardubice zahrály přesilovku a po pěkné kombinaci měl vyrovnání na hokejce Kusý. Téměř jistému gólu však zabránil bleskovým přesunem Will.

Do dvougólového vedení tak unikli v úvodu druhé části Severočeši. V signalizované výhodě usměrnil Dohertyho střílenou přihrávku za Kacetlova záda Jelínek. Liberec navíc pokračoval přesilovou hrou a tu dokázal výstavní ranou pod horní tyč využít Filippi.

Také Pardubice se však dokázaly prosadit v početní výhodě, dělovkou bez přípravy snížil Hovorka. Bílí Tygři si mohli vzít tříbrankové vedení rychle zpět, Kvapilovu střelu ale zastavila pouze levá tyč.

Na začátku třetího dějství byl blízko kontaktnímu gólu Rolinek, Will ale svůj tým podržel. Na opačné straně mohl čtvrtou branku domácích přidat aktivní Filippi, tváří v tvář Kacetlovi ale neuspěl.

S přibývajícím časem se Východočeši stále více tlačili do útoku, Mandát ani Hovorka ale Willa nepřekonali. V přesilové hře neuspěl ani z ideální pozice střílející Dušek. K závěrečnému tlaku už však Liberec soupeře nepustil a vítězství si zkušeně pohlídal.

28. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. M. Zachar (Stříteský), 24. P. Jelínek (Doherty, Filippi), 25. Filippi (Redenbach) - 27. Hovorka (Bubela, Trončinský). Rozhodčí: Bejček, Pražák - L. Kajínek, K. Zavřel. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:1. Diváci: 6291.
Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc - L. Hudáček, Redenbach, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Valský, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, J. Vlach, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.
Pardubice: Kacetl - Holland, J. Mikuš, Trončinský, Děrvuk, Cardwell, Hrabal, Nedbal - Hovorka, Bubela, Rolinek - Horký, Marosz, Kusý - P. Sýkora, Dušek, Skokan - Mandát, Poulíček, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín