Hlavní obsah

Pardubice - Brno 1:4Pardubice zase na kolenou. Doma prohrály desátý zápas v řadě, nepomohlo ani střídání dresů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Holík 0 : 1
24. Poulíček 1 : 1
47. Erat 1 : 2
53. Holík 1 : 3
59. Hruška 1 : 4
Záznam online reportáže

Pardubice
Aktualizováno

Poslední Pardubice vzdorovaly úřadujícím mistrům z Brna v nedělním utkání 31. kola hokejové extraligy dvě třetiny. Dynamo drželo vyrovnané skóre 1:1. Pak ale favorit zabral a třemi góly rozhodl. Dynamo prohrálo před svými fanoušky podesáté za sebou. Dynamu nepomohlo k úspěchu ani to, že se tým po každé třetině převlékl do jiných dresů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Pardubic Ondřej Kacetl v akci

Článek
Fotogalerie

Pardubický klub si v posledním zápase roku 2018 připomněl 95. výročí vzniku hokeje ve městě. Domácí hokejisté v první třetině hráli v modro-žlutých dresech se znakem LTC na prsou a ve druhé části v červených trikotech Tesly. Zbytek zápasu odehráli už v klasických červených dresech.

Zaplněná aréna sledovala v úvodu dobrý nástup Dynama, jenže Dušek svůj nájezd neproměnil, a tak skóre v šesté minutě otevřen brněnský Holík, který doklepnutím do prázdné branky zakončil pěknou kombinaci. Další solidní šanci pak promarnil Mallet a při čisté gólovce pálil těsně vedle branky Mueller.

Dynamo srovnalo stav na začátku druhé třetiny, kdy rychlý protiútok zakončil ranou do horního rohu branky Poulíček. Pardubice měly po gólu více ze hry, k čemuž jim pomohly i přesilovky, ale ani jednu z nabídnutých možností domácí nevyužili. Vejmelka měl paradoxně více práce při hře v pěti na obou stranách. Gólman Komety vychytal jak Bubelovu dorážku, tak unikajícího Voženílka, který hrál v této sezoně za Dynamo poprvé.

Kometa si poprvé v přesilovce zahrála až na začátku třetí třetiny a druhou výhodu dokázala využít. Šance Holíka a Zaťoviče ještě Kacetl pochytal, ale na střelu Erata, která se za čáru odrazila od horní tyčky, už nestačil. Chvíli nato promarnil velkou možnost osamocený Holík. Pardubičtí mohli odpovědět rovněž po faulu soupeře, jenže obrana Komety byla v oslabení nedobytná.

V 53. minutě Kometa výrazně nakročila k vítězství, když Zaťovičovu ránu usměrnil za Kacetlova záda Holík. Utkání pak bylo v krátkém sledu dvakrát za sebou na několik minut přerušeno. Nejprve kvůli brněnským fanouškům, kteří hodili mezi hasiče dvě petardy a musela je uklidňovat pořádková jednotka, o necelou minutu později Gulaši dělovkou vysklil plexisklo hrazení za Kacetlem.

Dlouhá pauza vyhovovala spíše Kometě, protože pardubickým hráčům trvalo, než se dostali opět do tempa. Až tři minuty před sirénou se ve velké šanci ocitl Voženílek, ale minul. Dynamo nespasila ani hra bez brankáře, naopak prázdnou branku trefil Hruška a definitivně rozhodl o tom, že domácí podesáté v řadě neuspěli před svými fanoušky.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 24. Poulíček (Mandát, Cardwell) - 6. P. Holík (Štencel, Mueller), 47. M. Erat (Mueller, Štencel), 53. P. Holík (Mueller, Zaťovič), 59. J. Hruška. Rozhodčí: Pavlovič, Hradil - Lučan, Malý. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Kacetl - Holland, J. Mikuš, Trončinský, Děrvuk, Cardwell, Budík - Hovorka, Marosz, Rolinek - Horký, Bubela, D. Voženílek - P. Sýkora, Dušek, Skokan - Mandát, Poulíček, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a Král.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Süss, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Oslizlo a Horáček.

Reklama

Související témata: