Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 2:3Divoká poslední minuta v Karlových Varech! Body bere Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Hübl 0 : 1
39. Gríger 1 : 1
44. Mikúš 1 : 2
60. Gerhát 1 : 3
60. Sičák 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů prohráli v nedělním utkání 31. kola extraligy s Litvínovem 2:3. Dvě branky v dramatickém duelu padly v poslední minutě. Nejprve Litvínov zvýšil na 3:1, pak už jen Vary korigovaly výsledek. Litvínov vyhrál i třetí podkrušnohorské derby sezony. Verva si tak připsala třetím výhru z posledních čtyř utkání a dvanáctá Energie naopak za stejné období vyhrála pouze jednou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fanoušci hokejového Litvínova mohli v Karlových Varech slavit (ilustrační foto)

Článek

Poslední extraligový zápas v kalendářním roce 2018 začali aktivněji Severočeši. Během první třetiny se několikrát dostali do blízkosti karlovarské branky, nebezpečné byly zejména střely Petružálka a Jurčíka, jenže bez gólové tečky. Na druhé straně měl blízko k úvodní brance Balán, ale Janus pravým betonem jeho střelu vyrazil.

Ve druhé třetině měl hokejově navrch Litvínov, několikrát dlouhé minuty zavřel hráče Energie v jejích obranném pásmu a jen díky skvěle chytajícímu Novotnému byl až do poloviny zápasu bezbrankový stav. Úvodní branku se nakonec Severočechům podařilo vstřelit ve 33. minutě ve vlastním oslabení, paradoxně po zaváhání strážce karlovarské branky. Nepřesnou rozehrávku zachytil Lukeš a po jeho nezištné přihrávce již nebylo pro osamoceného Hübla problémem otevřít skóre.

Když to již vypadalo, že se do šaten půjde za těsného vedení hostí, vytěžili domácí ve 39. minutě z Kozákova nahození od modré čáry po Grígerově teči vyrovnávací branku.

Útočná bitva před zaplněným hledištěm pokračovala i v závěrečném dějství. Ve 44. minutě se od domácích odvrátila štěstěna, když nejdříve v samostatném úniku nastřelil Gríger tyč a z následného protiútoku vrátil Vervě vedení po přesné kombinaci Juraj Mikúš.

Ve zbytku utkání hosté aktivní hrou ve středním pásmu nedovolili hráčům z lázeňského města vytvořit si větší šanci k vyrovnání. Na rozdělení bodů už nic nezměnila ani rychlá přestřelka v 60. minutě, kdy nejdříve trefou do prázdné branky potrestal nepovedenou power play Energie Gerhát, poté přišlo Sičákovo snížení 29 vteřin před vypršením základní hrací doby.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 39. Gríger (Kozák), 60. Sičák (T. Rachůnek, Gríger) - 33. V. Hübl (F. Lukeš), 44. J. Mikúš (J. Petružálek, Kašpar), 60. Gerhát. Rozhodčí: Hodek, Kubičík - Bryška, J. Frodl. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 5395.
Karlovy Vary: Novotný - Šenkeřík, Plutnar, Kozák, Kovačevič, M. Rohan, Sičák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Kohout, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.
Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, Graborenko, Baránek, L. Doudera, Suchánek - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - J. Černý, Gerhát, Trávníček - D. Tůma, M. Hanzl, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Reklama

Související témata: